loader
Foto

Pandemia: de la agonie la extaz! | VIDEO

Duminică, 23 mai, începând cu ora 13:00, la TVR3, în emisiunea ”A doua emigrare” au fost prezenți  doi români care au ales să revină în țară după ce au trăit și muncit în străinătate.

 

A doua emigrare

Mirela Gheorghe este o tânără din Buzău care a ales, în anul IV de facultate, să plece la un stagiu de pregătire la Strasbourg. Pentru că era o studentă bună, în anii de studenție lucrase într-o bancă, pe un post de economist neremunerat.

Adaptarea i-a fost ușoară în Franța, oamenii au primit-o cu multă căldură, iar experiența acumulată a contat enorm pentru ea. Dorul de casă însă, nu îi dădea pace. Chiar dacă profesional îi mergea bine, nu avea liniște sufletească. Nimic nu se compara cu locul de unde primea mereu ajutor și iubire.

 

Încheierea contractului de la Strasbourg, dar și lipsa familiei au determinat-o pe Mirela Gheorghe să se întoarcă în România, unde a luat-o de la zero, mai întâi ca traducător, apoi, lucrând în domeniul bancar.pasiune delicatese din carnea struților pe care îi crește în propria fermă.

(w882)

Pandemia, însă, a afectat-o la fel ca și pe ceilalți antreprenori Horeca. A făcut față cu greu, pe măsură ce clienții se răreau. Cu toate acestea, nu și-a pierdut optimismul surprinzându-și, mereu, clienții cu delicatese gătite cu pasiune.

Mirela Gheorghe este unul dintre mulții întreprinzători din România care conduc afaceri de familie, fiind sprijinită de către soț și cele două fiice ale lor, împletind, zilnic,  aspirațiile profesionale cu necesitatea acoperirii nevoilor subzistenței.

(w882)

Visul ei este să poată supraviețui acestor timpuri, dorind să își consolideze și să își dezvolte, împreună cu familia, o nouă afacere cu "gust de ciocolată" - o ciocolaterie.

Tot în episodul de duminică puteți urmări și povestea lui Florin Drăgoi Hinodache, cunoscut sub pseudonimul ”Pino”, pus de regretatul Cristian Pațurcă. Pino a ales mirajul străinătății imediat după Revoluția din '89. Făcea parte din personalul tehnic în formațiile ”Holograf” și ”Roșu și Negru”.

(w882)

A lucrat ani de zile în Olanda, lumea lui învârtindu-se în "Si Bemol". Alături de nume sonore din industria muzicală românească, dar și internațională, și-a făcut o a doua familie.

În anul 2000, Pino avea să spună stop vieții în Olanda, revenind acasă unde și-a deschis o firmă de transport/tehnic în domeniul artistic și evenimente, apoi a plecat pentru alți 7 ani în Peninsulă.

Întors din Italia, a fost foarte afectat de pandemia care l-a dărâmat din punct de vedere artistic, ca de altfel pe toți cei care își desfășoară activitatea în sfera culturală: concerte anulate, uși închise, cortine trase, spectatori care returnau biletele rezervate, un blocaj între consumatorul de artă și produsul artistic devenit fruct interzis.

Trăgând linie după cei 20 de ani petrecuți peste hotare, Pino consideră că a meritat sacrificiul de a sta departe de cei dragi, astăzi bucurându-se de propria afacere, de transport în domeniul artistic.

(w500)

Iar momentele magice petrecute acasă, alături de trupe românești cu nume sonor, îl determină să fie optimist și să spere că pandemia se va termina în curând, pentru a putea redeveni fericiți, ca odinioară!

Jurnalist: Gabriela Voinea

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3