loader
Foto

Popasuri folclorice: Împreună pentru patrimoniul cultural

Sâmbătă, 4 februarie, v-am invitat, de la ora 16.00, pe TVR 3, să revedeți ediția "Urme ale trecutului – Meșteșugul olăritului".

 

Popasuri folclorice

”Muzeul –Atelier Școală de la Piscu, județul Ilfov este un spațiu cultural nou, deschis în inima unui vechi sat de olari. Colecție de ceramică țărănească, ateliere deschise – invitație de a exprima practic-, zonă multimedia, memoria vechii comunități de meșteri de la Piscu. Deschidem inimile către patrimoniul cultural și găzduim evenimente artistice și educaționale potrivite locului.

(w882) 4

Îmi doresc, mă implic pentru a genera educație pentru generația care crește, pentru că patrimoniul cultural este de fapt în mâinile lor, pe care societatea nu conștientizează că-l deține, pentru că ne-a lipsit educația pentru patrimoniu, ne-a lipsit din școală, ne-a lipsit și de acasă, și-atunci puținii  oameni care sunt în această oaste a patrimoniului cultural, trebuie să formeze ostași pentru mâine. Patrimoniul cultural trebuie ocrotit, trebuie apărat de timp, apărat de oameni și pusă lumina care să vorbească. Noi trebuie să-i pregătim pe tineri să îngrijească acest patrimoniu extraordinar.” Adriana Scripcariu – istoric de artă

(w882) 2

Această ediție a emisiunii ”Popasuri folclorice” a scos la lumină preocuparea unor oameni dedicați salvării patrimoniului cultural românesc și dăruirea lor pentru promovarea  a tot ceea ce înseamnă cultură tradițională.

(w882) 4

Invitați speciali:  Adriana Scripcariu – istoric de artă, fondatoarea Muzeului Atelier – Școală de la Piscu și Constantin Sotir – meșter olar din satul Piscu, com. Ciolpani, jud. Prahova

(w882)

Invitați: Margareta Clipa, Anca Panțâru, Laura Haidău

(w882) clipa

(w882) hai

Realizator: dr. Maria Tănase Marin

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3