În perioada 18-22 iulie puteți urmări pe TVR3, de la miezul nopții, concerte susținute în anul 2021 la Festivalul Internațional "George Enescu" din București.
Vă prezentăm programul concertelor difuzate în perioada 18-22 iulie, la TVR3, de la miezul nopții:
Luni, 18 iulie
ORCHESTRA FILARMONICII DIN MÜNCHEN
Valery Gergiev - dirijor
Leonidas Kavakos - vioară
Ceaikovski - Concertul în re major pentru vioară și orchestră op. 35
Bruckner - Simfonia nr. 6 în la major WAB 106
Marți, 19 iulie
ORCHESTRA DE CAMERĂ DIN BASEL
Ádám Fischer - dirijor
Alexandra Dariescu -pian
Clara Schumann - Concertul în la minor pentru pian și orchestră op. 7
Mendelssohn - Simfonia nr. 3 în la minor op. 56, Scoțiana
Miercuri, 20 iulie
ORCHESTRA FILARMONICII DIN MÜNCHEN
Valery Gergiev - dirijor
Gautier Capuçon - violoncel
Enescu - Suita nr. 2 în do major pentru orchestră op. 20
Șostakovici - Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru violoncel și orchestră op. 107
Brahms - Simfonia nr. 1 în do minor op. 68
Joi, 21 iulie
ACADEMY OF ST MARTIN IN THE FIELDS
Nikolaj Szeps-Znaider - vioară
Mendelssohn - Uvertura Visul unei nopți de vară
Bizet - Simfonia in do major
Bruch - Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară și orchestră op. 26
Vineri, 22 iulie
ORCHESTRA FILARMONICĂ DIN LONDRA
Edward Gardner - dirijor
Patricia Kopatchinskaja - vioară
Tippett - Dansuri rituale din opera Căsătoria de vară
Enescu - Sonata nr. 3 pentru pian și vioară op. 25, „în caracter popular românesc” (aranjament pentru vioară și orchestră de Valentin Doni)
Elgar - Variațiunile Enigma
TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ, coproducătorul și partenerul oficial al Festivalului și Concursului Internaţional „George Enescu” din 1958, continuă o tradiţie de peste o jumătate de secol și îi invită pe telespectatori să urmărească concertele ce au constituit elita ediției 2021.
Astfel, pe întreg parcursul lunilor iulie și august, TVR3 difuzează sub egida NOCTURA ENESCU concerte preluate în exclusivitate de la Sala Palatului și Ateneul Român. Telespectatorii se vor reîntâlni astfel cu orchestre și artiști de prestigiu internațional, dar și cu un repertoriu ce a creionat pe harta Festivalului Enescu cele mai variate nume ale componisticii internaționale din întreaga istorie a muzicii clasice.
Anul 2021 a fost unul omagial, în care s-au împlinit 140 de ani de la nașterea lui GEORGE ENESCU. Numele lui George Enescu s-a constituit într-un brand, dar şi într-un etalon al performanţei culturale la cel mai înalt nivel, din momentul lansării primei ediții a Festivalului și Concursului Internaţional George Enescu. Atunci, în 1958, cele mai “vânate” celebrități artistice internaționale au venit la București pentru a-l omagia pe cel care le-a fost reper în viața muzicală internațională. Și tot de atunci a început să fie legată indisolubil de numele marelui compozitor și istoria Televiziunii Române. Pentru că, începând cu anul 1958, Televiziunea Română a preluat si transmis toate evenimentele ce au avut loc pe parcursul desfăşurării Festivalului și Concursului, ajungând în cel mai scurt timp să fie co-producător şi partener exclusiv al acestui prestigios eveniment.
Din anul 2001, acest parteneriat a evoluat către cele mai înalte niveluri de performanţă media, până în prezent TVR preluând şi transmiţând integral toate concertele/evenimentele ce au constituit Festivalul (peste 100 de evenimente în cadrul unei singure ediţii!).
***
Producător: Valentina BĂINȚAN