loader
Foto

″Regatul sălbătic″: Despre lumea păsărilor

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii despre animale, păsări, ecosisteme şi biodiversitate, sâmbătă de la ora 20.00, la TVR 3.

 

Mihai Ovidiu Enea
Regatul sălbatic

Aspiraţia omului pentru înalt este covârşitoare. Fie prin rugaciune, fie prin zbor omul a căutat mereu să găsească modalităţi pentru a-şi depăşi condiţia. Suntem convinşi că fiecare v-aţi dorit măcar odată în viaţă să experimentaţi pentru o clipă libertatea zborului asemenea păsărilor. Namibia are un total de 699 de specii diferite de păsări inventariate cel mai recent în mai 2020 de iGOTerra, una din cele mai dezvoltate reţele de naturalişti la nivel global.

(w882) regat 2

Desigur, ceea ce veţi vedea este o mică parte din acest impresionant număr de specii. Suficient însă pentru a vă lansa provocarea pe care ne-o dorim demult în ″Regatul Sălbatic″: vrem să vedem şi să difuzăm imagini cât mai reuşite cu faună sălbatică, păsări şi animale din România şi din lume realizate de voi, telespectatorii noştri fideli. Ştim că aveţi ce arăta şi credem că parte din misiunea noastră este şi aducere la lumină a rezultatelor pasiunii fiecăruia dintre dumnevoastră.

(w882) regat 3

Până atunci vă aducem toate argumentele pentru ca să înţelegeţi fiecare trăsătură a fiecărei specii prin prisma funcţiunii mai înainte de ... estetică. Doar astfel putem asimila dinamica şi complexitatea legilor subtile care guvernează relaţiile inter şi intra specifice, precum şi particularităţile şi rolul fiecărui individ în parte dintr-o anume specie.

Concluzia firească este următoarea: pentru a înţelege toate astea este nevoie de timp. Iar cei care se grăbesc să judece repede, fără timp, se pripesc şi greşesc. Iar greşeala, ca în orice habitat, costă.

 

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3