loader
Foto

Regatul sălbatic: Managementul faunei sălbatice

Conservarea naturii, rolul vânătorii și reconstrucția pădurilor s-au aflat printre subiectele ediției din 6 noiembrie, difuzată de la ora 20:00, la TVR 3.

 

Mihai Ovidiu Enea
Regatul sălbatic

Că orice român e priceput la fotbal, politică și agricultură e un lucru știut. De dată recentă e priceperea și preocuparea mai nouă a conaționalilor noștri la păduri și viețuitoare sălbatice. Preocuparea e bună însă ca orice domeniu de activitate umană suntem siguri că știți că pentru a fi priceput trebuie să faci o școală de profil măcar. Cere-i însă asta cuiva și e în stare să găsească argumente pentru orice, doar pentru a pune mâna pe o carte nu. Ca să ușurăm totuși demersul multora dintre cei ce-și doresc să afle mai multe despre cum se crește o pădure, am invitat în ediția de sâmbătă, 6 noiembrie pe câțiva dintre cei ce asta fac de o viață, din vocație și nu ca bârfă de sfârșit de săptămână.

Pentru că în România pădurile despre reconstrucția cărora vom vorbi trebuie să aibă și viață în ele, provocăm şi o discuție despre managementul faunei sălbatice. Din ansamblul de activități care fac parte din acest domeniu ne vom opri în această sâmbătă asupra actului vânătorii. Nimic neobișnuit pentru telespectatorii Regatului Sălbatic.

(w882)

Cum această activitate, vânătoarea, este în firea lucrurilor credem potrivit să aducem exemple de bune practici din zone ale lumii în care a vâna nu e doar o manifestare firească a naturii umane, ci și o importantă resursă regenerabilă pentru comunități întregi. Ca să nu mai spunem că rolul cel mai important al vânătorii în anumite zone din lume, cum de exemplu este Namibia, este protecția speciilor existente și revigorarea speciilor în declin.

De altfel, părerea majorităţii specialiştilor de condiţie respectabilă este că acesta e cel mai important rol al vânătorii în zilele noastre. Nu delectarea, nu petrecerea timpului în natură, nu petrecerea timpului într-un mod plăcut împreună cu prietenii. Toate acestea sunt insignifiante comparativ cu aportul de resurse pe care îl asigură vânătoarea pentru conservare. Și tocmai de aceea, crezul nostru este că vânătoarea este încă cea mai eficientă modalitate de conservare a naturii. Un paradox perfect prin rezultatele sale pozitive.

 

 

9:00 Ziua buna de la Iasi

*Studioul teritorial Iaşi(simultan TVR Iasi)

*Unim romanii peste Prut

Moderatori Raluca Aftene & Laura Lucescu

Producător Gabriela Baiardi

Transmisiune directă

9:55 Teleshopping-Publicitate

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3