loader
Foto

Ștefan Oprea și visul său din România | VIDEO

Sâmbătă, 21 mai, începând cu ora 16.30, TVR3 a difuzeazat un nou episod din cel de-al XIII-lea sezon al emisiunii "A doua emigrare".

 

A doua emigrare

În acest episod vom descoperi povestea lui Ștefan Oprea. În 1984 a plecat în străinătate atras de mirajul Vestului. În România, Ștefan era sportiv de performanță, dar a ales să plece în necunoscut. S-a stabilit inițial în nordul Franței. Nu știa mai deloc limba franceză, dar era încrezător că viața lui va fi mai bună decât în România lui Ceaușescu.

(w882) Emigrare 2

Franța i-a oferit lui Ștefan Oprea mai mult decât se aștepta. După sport, Ștefan a avut șansa, în Franța, să devină antreprenor, cumpărând la început societăți în reorganizare, mai apoi ajungând să cumpere un patinoar, o fabrică de stilouri de lux, 2 restaurante, într-un timp foarte scurt dublându-și cifra de afaceri.

 

Toată această implicare în zona antreprenorială l-a ajutat să devină în 2000 președintele Centrului  de Afaceri Francez din București. În același an s-a întors în România, cu dorința de a pune în practică ce a învățat în străinătate.

(w882) Emigrare 2

A deschis la București o școală de gastronomie, încercând să-i ajute pe români să descopere gastronomia franceză chiar la ei în bucătărie.

Ștefan Oprea visează că într-un viitor nu foarte îndepărtat să aducă o setea Michelin într-unul dintre restaurantele sale din România.

(w882) Emigrare 2

***

Realizator: Gabriela Voinea

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVRI duminica de la ora 14.30 și pe YouTube - TVR.

***

A doua emigrare există în grila de programe a TVR  încă din 2015 și a strâns de-a lungul timpului povești de viață pline de emoție, implicare și dăruire ale românilor care au avut curajul să trăiască în străinătate și, la un moment dat, să se întoarcă în România. Emisiunea pune accentul pe modul în care acești români curajoși au făcut față provocărilor aduse în viața lor de adaptarea la mentalități și culturi noi, la învățarea în scurtă vreme a unei limbi străine. Provocările au continuat și la întoarcerea în țară. De cele mai multe ori, lucrurile nu au mers de la sine, dar experiența de viață departe de țara în care s-au născut i-a ajutat pe cei mai mulți dintre românii întorși din străinătate să pună pe picioare afaceri de succes, proiecte sociale și comunitare, folosindu-se de experiența lor în străinătate.

13:00 Selfie

*Studioul teritorial Timișoara

* SELFIE are în vedere artiști, muzicieni, tineri pasionați de știință sau de afaceri sau voluntari în diverse domenii. Aceștia se vor prezenta singuri, în maniera unui AUTOportret și vor spune despre ei lucrurile care consideră că ii fac speciali.Emisiunea se adresează unui public deschis, interesat de poveștile acestor oameni, care are cam aceeași vârsta ca și protagoniștii. SELFIE este o emisiune dinamică, neconvențională, în care orice este posibil!

*Invitata Ana Maria Ursu

Producător Roxana Morun

13:30 Dăruieşte Românie!

* Carmen Târnoveanu vă provoacă să dăruiți Românie, în fiecare sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 3.

Parada tuturor artiștilor români se vede acum la TVR 3, în emisiunea Dăruiește Românie! în care vom promova oamenii talentați ai României, de peste tot din țară și din străinătate.

Regizor tv Manuela Apostol

Moderator, producător Carmen Târnoveanu

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3