loader
Foto

Galerie foto

„Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii”, în programele TVR

Timișoara - în România, Veszprem - în Ungaria și Elefsina - în Grecia sunt cele trei capitale culturale ale Europei în 2023. Numeroase programe şi transmisiuni directe se văd în acest an la TVR.

 

Ionela Gogoț
Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii

„Bucuria este a întregii Românii! Împreună, ne bucurăm de o Europă fără granițe, unită în limbajul universal al culturii! Vino! Luminează orașul prin tine!”

Este invitaţia pe care telespectatorii TVR, dar şi toţi românii o primesc - aceea de a fi parte din evenimentul acestui an, când Timişoara devine capitală culturală europeană.

Orașul Veszprem din Ungaria a devenit prima capitală culturală europeană din 2023, iar evenimentul a fost celebrat la cote maxime, de turiști şi de localnici, deopotrivă. Trei spectacole au animat întreaga zonă centrală din Veszprem şi au transformat-o într-un adevărat furnicar.

(w882)

Timișoara, Veszprem şi Elefsina sunt cele trei orașe care vor fi anul acesta capitale europene ale culturii.

Capitala Banatului este cel mai mare oraş dintre cele trei, atât ca număr de locuitori, cât şi din punct de vedere economic. Cu toate acestea, orașul din țara vecină a beneficiat de un sprijin financiar de trei ori mai mare decât Timișoara, în ceea ce privește sumele investite în proiectul Capitală Culturală Europeană.

(w882)

(w882)

Emisiunea „Timișoara, capitală culturală europeană” prezintă „o serie de reportaje, realizate pe tot parcursul acestui an special, unic pentru Timișoara. Peste 1.000 de evenimente excepționale vor avea loc în orașul de pe Bega și multe dintre acestea vor face subiectele emisiunii noastre.

Urmărim, îndeosebi, evenimentele din Programul Cultural 2023, dar și alte evenimente importante care se desfășoară sub egida teatrelor, filarmonicii, muzeelor și a altor instituții care întregesc rețeaua culturală a orașului. De asemenea, sunt puse în lumină memoria și identitatea Timișoarei, toate acele elemente prin care orașul se definește și care îl fac unic între orașele Europei”, spune realizatoarea emisiunii, Ionela Gogoţ.

(w882)

***

Emisiunea se difuzează astfel:

TVR Timișoara: joi, ora 18.30

TVR Cultural: luni - vineri, ora 20.30

TVR3: sâmbătă, ora 8.00

TVR Internațional: sâmbătă, ora 12.30

TVR INFO: vineri, orele 22.00 și 23.00

Credit foto: FB Timişoara 2023; Festival of Lights

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Săptămâna dansului contemporan la Iași

Săptămâna dansului contemporan la Iași

publicat: miercuri, 19 iunie 2024

Festivalul D.A.M. -„Dans, Artă, Multidisciplinaritate” - de la Iași și un spectacol ce poartă semnatura coregrafică a lui Angelin Preljocaj sunt ...

"Stația Clovnilor", turneu în Marea Britanie | VIDEO

publicat: miercuri, 19 iunie 2024

După un turneu în Marea Britanie, artiştii de la Teatrul Luceafarul Iași au revenit acasă. Cum a fost primit spectacolul „Staţia clovnilor” ne-a ...

„Vandalul”, de Hamish Linklater, o comedie americană contemporană despre viață, dragoste și moarte

Premiera spectacolului după piesa „Vandalul”, de Hamish Linklater, a avut loc în urmă cu zece ani în SUA. Adaptarea și regia reprezentației de la ...

 

#tvr3