loader
Foto

Galerie foto

„Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii”, în programele TVR

Timișoara - în România, Veszprem - în Ungaria și Elefsina - în Grecia sunt cele trei capitale culturale ale Europei în 2023. Numeroase programe şi transmisiuni directe se văd în acest an la TVR.

 

Ionela Gogoț
Timișoara, capitală culturală europeană

„Bucuria este a întregii Românii! Împreună, ne bucurăm de o Europă fără granițe, unită în limbajul universal al culturii! Vino! Luminează orașul prin tine!”

Este invitaţia pe care telespectatorii TVR, dar şi toţi românii o primesc - aceea de a fi parte din evenimentul acestui an, când Timişoara devine capitală culturală europeană.

Orașul Veszprem din Ungaria a devenit prima capitală culturală europeană din 2023, iar evenimentul a fost celebrat la cote maxime, de turiști şi de localnici, deopotrivă. Trei spectacole au animat întreaga zonă centrală din Vesprem şi au transformat-o într-un adevărat furnicar.

(w882)

Timișoara, Veszprem şi Elefsina (Grecia) sunt cele trei orașe care vor fi anul acesta capitale europene ale culturii.

Capitala Banatului este cel mai mare oraş dintre cele trei, atât ca număr de locuitori, cât şi din punct de vedere economic. Cu toate acestea, orașul din țara vecină a beneficiat de un sprijin financiar de trei ori mai mare decât Timișoara, în ceea ce privește sumele investite în proiectul Capitală Culturală Europeană.

(w882)

(w882)

Aflăm mai multe din reportajul realizat de Adriana Pinti, material ce va fi difuzat de TVR 3, TVR Timişoara şi TVR Cultural.

„Emisiunea Timișoara, capitală culturală europeană prezintă o serie de reportaje, realizate pe tot parcursul acestui an special, unic pentru Timișoara. Peste 1.000 de evenimente excepționale vor avea loc în orașul de pe Bega și multe dintre acestea vor face subiectele emisiunii noastre.

Urmărim, îndeosebi, evenimentele din Programul Cultural 2023, dar și alte evenimente importante care se desfășoară sub egida teatrelor, filarmonicii, muzeelor și a altor instituții care întregesc rețeaua culturală a orașului. De asemenea, sunt puse în lumină memoria și identitatea Timișoarei, toate acele elemente prin care orașul se definește și care îl fac unic între orașele Europei”, spune realizatoarea emisiunii, Ionela Gogoţ.

(w882)

Reportajul care ne arată cum au debutat evenimentele în Veszprem, cum a fost marcată deschiderea anului în care oraşul maghiar a devenit capitală europeană a culturii s-a difuzat la TVR 3, sâmbătă, 4 februarie, de la ora 8.00.

***

Emisiunea „Timișoara - capitală culturală europeană” se difuzează astfel:

TVR Timișoara: joi, ora 18.30

TVR Cultural: luni - vineri, ora 20.30

TVR3: sâmbătă, ora 8.00

Credit foto: FB Timişoara 2023; Festival of Lights

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraşș pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul șşcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala țţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Schi și gastronomie germană la Cârlibaba | VIDEO

Schi și gastronomie germană la Cârlibaba | VIDEO

publicat: miercuri, 22 martie 2023

Emisiunea „ Descriptio Moldaviae" din 25 martie ne invită să găsim noi motive pentru a ne îndrăgosti de zonele din nordul țării, unde putem face ...

Irninis Miricioiu vă invită să descoperiţi momente unice

"Din arhiva TVR" este o emisiune  pe care o puteți urmări sâmbăta de la ora 20.00, la TVR3.

„Sper să mai pot duce televiziunea între oameni. Acolo mă simt ca peştele-n apă”

Despre firescul dialogului între oameni, despre folclor şi reţeta unui program de succes, cu Sergiu Vitalian Vaida, realizator şi moderator al ...