loader
Foto

De Crăciun la TVR3, tragi-comedia muzicală „6,9 pe scara Richter"

TVR3 a programat pentru sâmbătă, 25 decembrie, de la ora 23:00, filmul lui Nae Caranfil din 2016, o comedie muzicală despre viața unui tânăr actor din București.

 

Tony este un tânăr actor aflat în pline repetiții pentru un spectacol de musical și are o nevastă geloasă. El trăiește cu obsesia unui mare seism devastator, însă adevăratul cutremur pe care îl trăiește este apariția tatălui său, după decenii de absență. Bărbatul, un maestru în manipulare, se instalează în universul fiului, dându-i peste cap existența.

(w882) richter Na

Declarația de dragoste a lui Nae Caranfil față de lumea teatrului se face în pași de dans, cu scene comice și replici ironice în acest film în care teama de cutremur a românului, obsesia lui pentru bulina roșie și siguranța pereților sunt prezentate în nuanțe de la angoasă la umor.

Momentele de musical sunt un spectacol în sine, iar alte accente  - despre relația de cuplu, despre gelozie și iubire, intimitate sau minciună  - sunt bine puse de Nae Caranfil, prin distribuția din care fac parte Teodor Corban, Alexandru Papadopol, Adrian Văncică, Ovidiu Niculescu, Gelu Colceag alături de Laurenţiu Bănescu și Maria Obretin.

(w882) richter Na

Regizorul a fost și scenarist pentru acest film, ca de altfel pentru cele mai multe dintre creațiile sale.

„6,9 pe scara Richter” a fost nominalizat la Premiile Gopo la categoria Cel mai bun film și a fost premiat pentru cel mai bun sunet.

(w882) richter Na

Din filmografia de peste 30 de ani a regizorului, cele mai premiate filme, în selecții naționale și internaționale, sunt Closer to the Moon (2014), Restul e tăcere (2007) și Filantropica (2002).

***

Mai multe informații despre filmele programate la TVR puteți afla aici.

11:00 Toţi împreună

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

Transmisiune in regim de direct

12:50 Teleshopping-Publicitate

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3