loader
Foto

Un Paște cu gust de ciocolată, duminică, la ”A doua emigrare”

Pe 2 mai,  la ”A doua emigrare”, pe TVR3, de la 13:00, v-am prezentat  o ediție aromată, cu parfum de sărbătoare.

 

A doua emigrare

De peste 1500 de ani oamenii adoră ciocolata și se răsfață cu acest desert delicios. De la civilizația mayașă la epoca modernă, ciocolata a suferit numeroase transformări, dar deține supremația ca cel mai iubit dulce din întreaga lume.

Roxana Știrbu este maestru ciocolatier. A absolvit cursurile prestigioasei  Chocolate Academy din Londra și creează praline după rețete proprii. Este unul dintre românii care, după ce a învățat din experiența emigrării, vrea să implementeze în România o idee de afacere care a impresionat-o peste hotare. Prietenii care îi calcă pragul atelierului au impresia că au ajuns în alt univers și se lasă învăluiți de amestecul opulent de arome, condimente și ingrediente prețioase.

(w882)

Roxana Știrbu luptă să își îndeplinească visul: acela de a crea o lume dulce, unică, plină de arome. Pe lângă producție, se dedică și în educarea publicului pentru că în România, deși se consumă ciocolată în valoare de 1 miliard de euro în fiecare an, nu există o tradiție în arta ciocolateriei artizanale.

Pasionată și implicată  în fiecare etapă a transformării boabelor de cacao în miniaturi delicioase, Roxana Știrbu se luptă din greu să contracareze efectele pandemiei. A creat această afacere de la zero într-o țară în care nu există o piață dedicată pralinelor sau o cerere constantă în domeniu. Este însă convinsă că tot mai mulți români vor aprecia gustul micilor delicatese.

A face praline asemenea marilor maeștri ciocolatieri este o artă care necesită tehnică, experiență, precizie, ingrediente alese dar și inspirație și creativitate. În lume există doar câteva școli prestigioase care îi învață pe cursanți cum să atingă perfecțiunea în prelucrarea acestei delicatese. Roxana Știrbu a muncit din greu să pună afacerea pe picioare și continuă să investească tot timpul și energia în dezvoltarea ei.

(w882)

Pandemia i-a afectat pe antreprenorii din toate sectoarele. După perioada în care evenimentele sau târgurile au fost anulate, au trebuit să se reinventeze. Blocajele financiare și întreruperea activității au determinat-o să găsească soluții, să se orienteze spre retail și spre educarea consumatorului.

Și Bianca Coroi se luptă să își dezvolte afacerea în aceste vremuri tulburi. Pandemia i-a bulversat planurile antreprenoriale. Nu se lasă descurajată însă, și caută noi oportunități pentru dezvoltarea lor.

(w882)

În anii de emigrare în Dublin a înțeles cât de important este să continui să lupți pentru visul tău. Acolo a lucrat în domeniul hotelier și a urmat cursuri de master. La întoarcerea în România, adaptarea a fost destul de grea și a constatat că diplomele obținute în străinătate nu îți aduc jobul mult visat. Astfel s-a orientat spre antreprenoriat. Birocrația, lipsa informațiior sau a forței de muncă nu au descurajat-o. Ani de zile a condus pe rând o buritorie, o firmă de evenimente și două terase într-un parc bucureștean. O problema medicală a făcut-o să descopere un nou domeniu, cel al sănătății. A deschis astfel un studio de pilates.

(w882)

Deși  este confundat cu yoga sau cu fitnessul, pilatesul este o formă de mișcare inventată de un medic, în Germania, la începutul secolului xx și care ajută la îmbunătățirea stării de sănătate, de la creșterea mobilității sau reducerea tensiunii coloanei vertebrale până la întărirea sistemului imunitar și îmbunătățirea respirației.

(w882)

Duminică, de la 13.00, pe TVR3, veți vedea la  “ A doua emigrare” de ce pilates este un sport îmbrățișat de tot mai mulți români.

Jurnaliști : Iulia Popescu și Monica Nicolescu

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3