loader
Foto

„Remix”: „Electric”, jazz şi rock în ultima ediţie din 2021

Sâmbătă, 25 decembrie, de la ora 22.00, la TVR3, Doru Ionescu v-a invitat la un „Remix” mai mult decât eclectic: „Electric”, jazz şi rock, în ultima ediţie din 2021.

 

Remix

Prima rubrică (şi cea mai importantă) a ediţiei este dedicată unui turneu desfăşurat în toamna anului 2021, prins în Bucureşti în 13 noiembrie, în sala ArCuB. „Electric” reprezintă o încercare temerară pentru aceste vremuri - un spectacol multimedia captivant si rarisim, care a trecut prea repede în amintire, cu speranţa reluării în anul următor.

(w882) matei

Un show fusion audio-video al flautistului Matei Ioachimescu, susţinut de muzica compozitorului Cristian Lolea, în lumina artistului multimedia Tom Brânduș... care nu poate fi descris în cuvinte.

(w882) lolea

Dar pe care îl recomandăm prin CV-urile lui Cristian Lolea („executorul muzical testamentar” al regretatului muzician Adrian Enescu, dacă ne permiteţi sintagma) şi Tom Brânduş (beneficiar al unui portret „Remix” în 2004, pe atunci absolvent şi inginer de sunet al Conservatorului bucureştean, dar şi artist multimedia, revenit după o bursă Fullbright în Statele Unite, cu acţiune în producţia audio-video). Un spectacol comentat de Ştefan Firca.

(w882) tom

Post scriptum la a VIII-a ediţie a Festivalului internaţional de jazz „Johnny Răducanu” de la Brăila: Ca de obicei, când ajunge în România, marele muzician jazz Nicolas Simion nu a venit doar să cânte, ci să şi lanseze producţii discografice.

(w882) nicolas

De astă dată, rubrica „Remix” vă prezintă discul cu înregistrări de arhivă dedicat lui Alexandru Imre, propus de Florian Lungu, care ne-a acordat şi un interviu. O neaşteptată restituire şi o necesară omagiere a unui mare muzician român din anii 60 – 70, celebru ca dirijor al orchestrei de nivel european găzduită de casa de discuri Electrecord!

(w882) electrocor

Destinatar: „Remix”. Rubrica nostră în serial găzduieşte două producţii realizate în timpul carantinei. Dacă videoclipul „Cyber Faber” aparţine unui grup româno-german organizat de neobositul Tavi Iepan, arhicunoscut pe scena rock a ultimului deceniu – Rezident Ex -, cealaltă producţie reînvie fantoma unei formaţii timişorene optzeciste.

(w882) rezident p

(w882) rezident

Apărut concomitent cu Celelalte Cuvinte pe scena studenţească bănăţeană, iar de acolo în toată ţara, grupul etno-hard-rock Impact părea să ocupe o parte din locul liber lăsat de Phoenix (Dimi Fritea – solist vocal, Dan Pavel şi Freddie Vanea Onofrei – chitare, Christian Podratzky – bass şi Vali Potra - tobe). Din păcate, membrii săi s-au răsfirat în lume, unii continuând activitatea muzicală cu trupe ca Abra, Pro Musica, Blazzaj, Valeriu Sterian & Compania de Sunet, Rezident Ex şi aşa mai departe.

(w882) impact rev

Dar iată că parte din ultima componenţă, deplasată stilistic spre new wave, a revenit în urmă cu un an asupra unei vechi compoziţii, într-o abordare actuală: „Omul de zăpadă”. Impact Music Project 2020: Zoltan Lengyel (claviaturi, Germania), Dan Pavel (chitară, Franța), Christian Podratzky (bass, Germania), Vali Potra (tobe, Timişoara) și Johnny Kui (invitat voce, Dincolo De Ziduri).

(w882) zapada

Săptămâna viitoare, echipa „Remix” este găzduită de TVR3 cu mai multe ediţii „best of” (miercuri – vineri, ora 9.55), un spaţiu în noaptea de Revelion şi o ediţie specială din diaspora pe 1 ianuarie, ora 22. Ocazie să mulţumim pentru încrederea acordată şi să urăm tuturor colaboratorilor şi telespectatorilor Sărbătorile cu bucurie şi sănătate, precum şi tradiţionalul (nostru) „La mulţi f-ani!”

Producător Doru Ionescu

Credite foto: arhive personale, facebook, discogs

13:30 Picătura de cultură

* Studioul teritorial Tg.Mureş *Pentru o minte sănătoasă, consumaţi cel puţin o picătură de cultură pe săptămână!

*Bucuria de a dărui bucurie. Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog. (prima parte)

Producător Petronela Moraru

13:55 Teleshopping-Publicitate

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3