loader
Foto

Galerie foto

Viața trăită pe muchie de bisturiu | VIDEO

Duminică, 7 noiembrie, la TVR 3, „A doua emigrare” v-a prezentat, de la ora 13:00, povestea spectaculoasă a Cristinei Bejan, medic primar în chirurgie plastică.

 

A doua emigrare

Dr. Cristina Bejan este medic primar în chirurgie plastică, microreconstructivă și estetică.

A terminat Facultatea de Medicină și Farmacie „Dr. Carol Davila” din București în anul 1992, făcând parte din primele generații de medici specialiști de după revoluție.

(w882) doctor cri

Iulia Popescu, realizatoarea acestui episod, a stat de vorbă cu dr. Cristina Bejan despre viața sa trăită departe de România, mai ales în zone de conflict.

Între 2004 - 2005, dr. Bejan a făcut parte din prima echipă medicală din țară care a fost trimisă în teatrul de război din Irak.

(w882) doctor cri

A continuat să lucreze în Irak în cadrul DynCorp International LLC CIVPOL și ulterior pentru Global Med USA. Misiunea medicului Bejan a fost una destul de grea ajungând să facă uneori câte 3, 4 operații de reconstrucție în fiecare zi, în cadrul secțiilor de urgență ale spitalelor americane unde a fost repartizată.

A lucrat și ca medic al Organizației Națiunilor Unite în Liberia și Monrovia, unde a fost Chief Medical Officer.

(w882) doctor cri

Are permis de liberă practică în Marea Britanie fiind recunoscută ca medic chirurg plastician de către Consiliul Medical Britanic. S-a întors în România și s-a implicat în noi proiecte medicale, încercând să fie de folos cât mai multor persoane, folosindu-se de experiența sa profesională dobândită în străinătate.

***

Emisiunea există în grila de programe a TVR  încă din 2015 și a strâns de-a lungul timpului povești de viață pline de emoție, implicare și dăruire ale românilor care au avut curajul să trăiască în străinătate și, la un moment dat, să se întoarcă în România. Punem accentul pe modul în care acești români curajoși au făcut față provocărilor aduse în viața lor. De la adaptare la mentalități și culturi noi, la a învăța în scurtă vreme o limbă străină.

Provocările au continuat și la întoarcerea în țară. De cele mai multe ori, lucurile nu au mers de la sine, dar experiența de viață departe de țara în care s-au născut i-a ajutat pe cei mai mulți dintre aceștia să pună pe picioare afaceri de success, proiecte sociale și comunitare.

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3