loader
Foto

Galerie foto

„Vin Floriile cu soare”, ediţie specială „Cântec şi poveste”

„Vin Floriile cu soare”: duminică, 25 aprilie, la TVR 3 de la ora 16:00, Mircea Neacşa ne-a invitat la o ediţie specială a emisiunii „Cântec şi poveste”.

 

Cântec și poveste

Lumea-i toată-n sărbătoare

Ceru-i plin de ciocârlii

Vin Floriile cu soare și soarele cu Florii”.  ( „Floriile”, de Vasile Alecsandri)

(w882) Cantec si

Mircea Neacşa ne-a invitat să întâmpinăm cu ramuri de salcie intrarea Domnului în Ierusalim, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti şi la Conacul Callimachi din Prahova.

(w882) Cantec si

De sfânta sărbătoare a FLORIILOR, cântecul și voia bună sunt gazde primitoare pentru sărbătoriţii acestei zile.

A şasea săptămână a Postului mare stă sub semnul renaşterii – atât a naturii, cât şi a spiritului - şi al celei mai frumoase şi aşteptate sărbători care precede Paştele.

(w882) Cantec si

Salcia - emblema vegetală a Floriilor, arbore totem al acestei sărbători - este corespondentul local, simbolic, al ramurilor de finic, cu care Isus a fost întâmpinat la intrarea în cetatea Ierusalimului.

(w882) Cantec si

Odată cu această ediţie specială a emisiunii „Cântec şi poveste”, gazdă a emisiunii este Mircea Neacşa – cunoscut om de televiziune, narator al emisiunii „Teleenciclopedia” şi vocea postului TVR 3.

(w882) Mircea Nea

„Este o întoarcere la vatră, aş putea spune. Pentru că, din 1998 până în 2000, am avut onoarea şi privilegiul profesional de a fi făcut parte din echipa emisiunii „Tezaur folcloric”, de a fi lucrat alături de Doamna Maria Tănase Marin, sub coordonarea regretatei Doamne Marioara Murărescu. Şi iată că a venit vremea, după ani în care am activat în diferite zone manageriale din TVR, să mă alătur proiectului de suflet şi de succes „Cântec şi poveste”, doamnei dr. Maria Tănase Marin - producătoarea emisiunii de la Bucureşti - şi, implicit, am reconstituit echipa de acum două decenii”, ne-a mărturisit Mircea Neacşa.

Protagoniştii acestei ediţii, înregistrate la Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti” Bucureşti şi la Conacul Callimachi - Prahova, sunt artişti care poartă cu cinste şi dedicare nume de flori: Floarea Calotă, Viorica Flintașu, Lia Lungu, Margareta Clipa, Viorica Podgoreanu, Camelia Andrei, Florentina Moldovan, precum şi grupurile vocal-foclorice „Sânzienele” din Arad, „Flori Dâmboviţene” din Târgoviște şi „Ciuleandra” din Prahova.

(w882) Cantec si

TVR 3 le urează „La mulţi ani!” tuturor sărbătoriţilor din Duminica Floriilor.

(w882) Cantec si

***

Producător: dr. Maria Tănase Marin

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3