loader
Foto

A doua emigrare: Baritonul Yuri Țiple | VIDEO

Duminică, 24 octombrie, la ora 13.00, TVR3 a difuzat un alt episod din noul sezon al emisiunii „A doua emigrare".

 

A doua emigrare

Baritonul Yuri Țiple s-a născut în Maramureșul Istoric din dreapta Tisei, în Ucraina. A studiat la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București, a cântat pe scenele celor mai valoroase teatre lirice din Europa, apoi s-a întors în România.

(w882) Tiple

Este căsătorit cu soprana Cristina Dan și au împreună doi copii, Arsenie și Alexandru. Acum locuiesc în casa din Mărcești, dar drumurile îi poartă peste tot prin județul Dâmbovița și nu numai. Drumuri împletite cu doruri, cu muzică și cu multe amintiri.

(w882) Sotia

Părinții l-au trimis la studii în România. Să se facă preot. Avea doar 17 ani. Cânta de mic în biserica din satul natal. Dar și multe cântece din folclorul tradițional păstrate cu grijă de oamenii din satul lui.

(w882) Filmari

Numai că destinul avea să-l poarte pe marile scene lirice ale lumii.  A cântat la Frankfurt, la Strasbourg și, în ultimii ani, la Opera din Zürich.

Dar viața avea din nou alte planuri pentru tânărul bariton. După 11 ani se întoarce în România să fie alături de familia sa și să se implice în noi proiecte culturale și educaționale. S-a întors la muzica religioasă și la folclor, continuă să cânte muzica clasică, dar și muzică ușoară, iar mai nou a fost invitat să cânte și romanțe.

(w882) Targoviste

Yuri Țiple spune că toate acestea îl fac. Pentru că, aici în România, este familia lui. Aici este ACASĂ, locul unde i se liniștesc inima, mintea cântecul și dorul…

***

A doua emigrare

Acasă în România!

A doua emigrare există în grila de programe a TVR  încă din 2015 și a strâns de-a lungul timpului povești de viață pline de emoție, implicare și dăruire ale românilor care au avut curajul să trăiească în străinătate și, la un moment dat, să se întoarcă în România. Emisiunea pune accentul pe modul în care acești români curajoși au făcut față provocărilor aduse în viața lor de adaptarea la mentalități și culture noi, la învățarea în scurtă vreme a unei limbi străine. Provocările au continuat și la întoarcerea în țară. De cele mai multe ori, lucurile nu au mers de la sine, dar experiența de viață departe de țara în care s-au născut i-a ajutat pe cei mai mulți dintre românii întorși din străinătate să pună pe piciaore afaceri de success, proiecte sociale și comunitare, folsoindu-se de experiența lor în străinătate.

13:05 Cult@rt

*Studioul teritorial Timişoara

* Emisiunea CULT@rt aduce în faţa telespectatorilor personalităţi remarcabile din vestul ţării. Obiectivul nostru este acela ca, prin poveştile de viaţă şi prin realizările lor, aceşti oameni să inspire şi să devină posibile modele pentru telespectatori. Crezul nostru este că educaţia şi cultura reprezintă calea înspre o societate armonioasă şi decentă. De altfel, motto-ul emisiunii sintetizează fericit scopul acesteia: "În fond, cultura este sau ar trebui să fie o anumită formă de a iubi lumea şi de a spera." (Octavian Paler)

Invitata Adina Stefanescu-informatician

Producător Tania Tunas

13:55 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3