loader
Foto

"Academia Română - Prezentul Continuu": despre soarta clădirilor degradate

Sâmbătă, 20 martie, ora 13.30, TVR 3 a difuzat o emisiune dedicată dezbaterii "De ce uităm? Ce am făcut cu clădirile degradate?", organizate în 4 martie de Biblioteca Academiei Române, la împlinirea a 44 de ani de la cutremurul din 1977.

 

Academia Română - Prezentul continuu

Sunt multe date în calendarul național pe care nu avem dreptul de a le uita, oricare ar fi natura acestora. 4 martie 1977 este una dintre ele.

Biblioteca Academiei Române (BAR), la inițiativa prof. ing. Nicolae Noica, ne reamintește acest lucru prin dezbaterea: "De ce uităm? Ce am făcut cu clădirile degradate?"

Pe data de 4 martie 2021, la 44 ani de la nimicitorul seism care a lăsat răni greu de vindecat, directorul BAR, membru de onoare al Academiei Române, inginer constructor cu o vastă experiență, a moderat această dezbatere.

Evenimentul s-a bucurat și de prezența Președintelui Academiei Române, Ioan Aurel Pop, care a afirmat în deschiderea evenimentului: "Academia Română nu are menirea să asigure aceste clădiri, să le reconstruiască, să le fortifice, dar are obligația să atragă atenția, sa ofere expertiză, să avertizeze mereu ca o Casandra ce primejdii ne pândesc."

Ca ultim Ministru al Lucrărilor Publice, așa cum îi place domniei sale să se autointituleze, prof. ing. Nicolae Noica a invitat la discuții pe această temă spinoasă atât specialiști în construcții, statistică, seismologie, cât și politicieni cu putere de decizie.

În ediția emisiunii "Academia Română - Prezentul Continuu" de sâmbătă, 20 martie, ora 13.30, la TVR 3, îi puteți urmări cu soluții concrete, proiecte viabile în deplină concordanță cu secolul în care trăim.

***

Producător: Daniela Mitache

***

Sursă foto: radioromaniacultural.ro

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3