Sâmbătă, 20 martie, ora 13.30, TVR 3 a difuzat o emisiune dedicată dezbaterii "De ce uităm? Ce am făcut cu clădirile degradate?", organizate în 4 martie de Biblioteca Academiei Române, la împlinirea a 44 de ani de la cutremurul din 1977.
Sunt multe date în calendarul național pe care nu avem dreptul de a le uita, oricare ar fi natura acestora. 4 martie 1977 este una dintre ele.
Biblioteca Academiei Române (BAR), la inițiativa prof. ing. Nicolae Noica, ne reamintește acest lucru prin dezbaterea: "De ce uităm? Ce am făcut cu clădirile degradate?"
Pe data de 4 martie 2021, la 44 ani de la nimicitorul seism care a lăsat răni greu de vindecat, directorul BAR, membru de onoare al Academiei Române, inginer constructor cu o vastă experiență, a moderat această dezbatere.
Evenimentul s-a bucurat și de prezența Președintelui Academiei Române, Ioan Aurel Pop, care a afirmat în deschiderea evenimentului: "Academia Română nu are menirea să asigure aceste clădiri, să le reconstruiască, să le fortifice, dar are obligația să atragă atenția, sa ofere expertiză, să avertizeze mereu ca o Casandra ce primejdii ne pândesc."
Ca ultim Ministru al Lucrărilor Publice, așa cum îi place domniei sale să se autointituleze, prof. ing. Nicolae Noica a invitat la discuții pe această temă spinoasă atât specialiști în construcții, statistică, seismologie, cât și politicieni cu putere de decizie.
În ediția emisiunii "Academia Română - Prezentul Continuu" de sâmbătă, 20 martie, ora 13.30, la TVR 3, îi puteți urmări cu soluții concrete, proiecte viabile în deplină concordanță cu secolul în care trăim.
***
Producător: Daniela Mitache
***
Sursă foto: radioromaniacultural.ro