loader
Foto

Bing Crosby şi Fred Astaire cântă „White Christmas”, la TVR 2 şi TVR 3

Un film clasic şi vesel este programat miercuri, 21 decembrie, la TVR 2, ora 21:10 şi vineri, 23 decembrie, la TVR 3, ora 22:00 - „Hanul melodiilor”. Timp de aproape două ore, puteţi asculta cântece din anii ‘40, între care „White Christmas”.

 

Bing Crosby, Fred Astaire, Marjorie Reynolds şi Virginia Dale interpretează melodii, dansează şi se iubesc în filmul american din 1942 în regia lui Mark Sandrich „Hanul melodiilor” (Holiday Inn).

Premiul Oscar a răsplătit muzică originală semnată de Irving Berlin pentru cântecul „White Christmas”. Irving Berlin a compus 12 melodii special pentru acest film.

Comedia muzicală se desfăşoară la un han deschis doar în timpul sărbătorilor. Aici, doi foşti parteneri de scenă - Jim Hardy, compozitor şi interpret, şi Ted Hanover, dansator - devin rivali în dragoste. Jim şi Ted o iubesc şi vor s-o cucerească pe cântăreaţa Linda Mason.

(w882) HI

În film puteţi asculta „Easter Parade", cântec compus de Berlin în 1933 pentru spectacolul „ As Thousands Cheer” de pe Broadway.

(w882) HI

Coregrafia din „Hanul melodiilor” a fost realizată de Danny Dare.

(w882) HI

Melodia de la care se aştepta cel mai mare succes era „Be Careful, It's My Heart”, cântată în film în partea dedicată sărbătorii Sfântului Valentin. Publicul însă a decis altfel şi, de peste 70 de ani, „White Christmas” este piesa de rezistenţă a comediei şi melodia cea mai îndrăgită de pe coloana sonoră a filmului.

(w882) HI

Secvenţele şi implicit melodiile urmăresc nu doar intriga dintre protagonişti, ci şi sărbătorile anului între care Sf. Valentin, Paştele, 4 Iulie, Ziua Recunoştinţei şi Crăciunul.

(w882) HI

Melodiile compuse de Irving Berlin şi interpretate în filmul „Hanul melodiilor”:

(sursa IMDb)

I'll Capture Your Heart Singing

Lazy

You're Easy to Dance With

White Christmas

Happy Holiday

(Come To) Holiday Inn

Let's Start the New Year Right

Abraham

Be Careful, It's My Heart

I Can't Tell a Lie

Easter Parade

Let's Say It with Firecrackers

Song of Freedom

(I've Got) Plenty to Be Thankful For

Oh, How I Hate to Get Up in the Morning

Ending Medley

3:00 Cântec şi poveste (R)

* Studioul teritorial Iaşi

* Producător Horia Gumeni

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Forum Economic: Oportunități de finanțare UE

Forum Economic: Oportunități de finanțare UE

publicat: marţi, 21 mai 2024

Marți, 21 mai, în direct la TVR Craiova și TVR3, de la ora 16.00, am vorbit despre proiecte europene și despre mediul de afaceri din Oltenia.

"Ziua bună de la Iași": Tu ce ai uitat azi?

publicat: marţi, 21 mai 2024

Uiți unde ai pus cheile sau dacă ai lăsat ceva în priză? Am aflat dacă este ceva normal sau începutul unei afecțiuni. Marți, de la ora 9:00, la ...

România la Zilele Mondiale Commedia dell`arte | VIDEO

Momentele cele mai importante și atmosfera acestei prezențe românești în Franța la Zilele Mondiale Commedia dell`arte vor fi prezentate la TVR ...

 

#tvr3