loader
Foto

„A doua emigrare”: despre bucuria întoarcerii acasă

Duminică, 19 decembrie, începând cu ora 13.00, TVR 3 a difuzat un alt episod din noul sezon al emisiunii „A doua emigrare”.

 

A doua emigrare

În acest episod Gabriela Voinea și Iulia Popescu, realizatoarele acestui nou episod al emisiunii „A doua emigrare”, au stat de vorbă cu doi tineri, Cosmin Ivan și Iustin Gondoș care, după ce au descoperit viața în străinătate, au ales să se întoarcă în țară. Cu experiențe de viață diferite și cu specializări diferite, cei doi au în comun ambiția, perseverența, dar și dorul de țară, care au devenit în viețile lor ingredientele pentru succes în viață.

(w882)

Pentru Iustin Gondoș viața în Italia a fost, la început, un duș rece, dar care l-a ajutat să se descopere și să înțeleagă ce vrea să facă cu viața lui.

(w882)

S-a întors în țară și trăiește cu și prin muzică. Compune, scrie texte, cântă, coordonează un post de radio și cochetează cu televiziunea.

(w882) ivan 1

Cosmin Ivan a plecat în Dubai la insistențele surorii sale. A trăit, a experimentat, și-a făcut noi prieteni, i s-a făcut dor de țară și s-a întors cu dorința de a iniția un proiect nou în România.

(w882) ivan 2

Împreună cu doi colaboratori a dezvoltat un sistem de ticketing pentru organizarea, administrarea și comercializarea în mediul online a tuturor activităților din domeniul cultural-artistic.

(w882)

***

Emisiunea „A doua emigrare” există în grila de programe a TVR  încă din 2015 și a strâns de-a lungul timpului povești de viață ale românilor, pline de emoție, implicare și dăruire, români care au avut curajul să trăiască în străinătate și, la un moment dat, să se întoarcă în România. Punem accentul pe modul în care acești români curajoși au făcut față provocărilor aduse în viața lor. De la adaptare la mentalități și culturi noi, la a învăța în scurtă vreme o limbă străină.

Provocările au continuat și la întoarcerea în țară. De cele mai multe ori, lucurile nu au mers de la sine, dar experiența de viață departe de țara în care s-au născut i-a ajutat pe cei mai mulți dintre aceștia să pună pe picioare afaceri de success, proiecte sociale și comunitare.

16:00 Nutri Info

*Studioul teritorial Tg.Mures

*Producător Simona Boanta

16:30 Meseriasii

*Studioul teritorial Tg.Mures

*Emisiunea Meseriaşiii a descoperit în Transilvania câţiva meşteri curajoşi şi îndărătnici care continuă să lucreze ca odinioară.

Meșteri din județul Alba

Producător Vasile Braic

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3