loader
Foto

„CA-N CER” – un reportaj premiat APTR

TVR Timişoara a obţinut Premiul Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR) pentru eseu, cu producţia "Ca-n cer", realizată de Dite Dinesz, împreună cu Marius Danci (imagine) şi Constantin Buță (montaj).

 

Gala Premiilor Naţionale de Televiziune APTR 2014, ediţia a 24-a, a avut loc luni, 8 decembrie a.c., la Teatrul Naţional din București.

În martie 2014, TVR Timişoara a început susţinerea campaniei demarată de Fundaţia Sfânta Irina de strângere de fonduri pentru Clinica Nera, prima clinică de recuperare oncologică din România.

În comuna Sasca Montană din judeţul Caraş-Severin, în vârf de munte, se înalţă deja primele clădiri din ceea va fi, în cel mult un an, prima clinica de recuperare oncologică din România. Fără a fi o întâmplare, cât timp astăzi nimic nu mai este întâmplător, cei care vor urca aici se vor vindeca mai aproape de cer, ca-n cer… Vor vedea Nera pe fereastra care le va aduce dimineaţa şi Munţii Banatului de cealaltă parte, odată cu înserarea….Deasupra de toate vor învăţa să învingă suferinţa, regăsindu-se pe ei înşişi.

Iniţiatorul proiectului Clinica Nera este doctorul Pavel Chirilă, alături de măicuţele de la Mănăstirea Slatina-Nera. Împreună îi vor învăţa, în cel mult un an, pe bolnavii în stadiile incipiente, să-şi schimbe viaţa, hrana şi gândurile. La Clinica Nera va exista şi un laborator de cercetare, prevenţie şi tratare a cancerului.

În ţări precum Italia, există cel puţin 40 de clinici de acest fel. În judeţul Caraş-Severin, unde se ridică acum Clinica Nera, există un singur medic oncolog.

TVR Timişoara susţine, în continuare, campania de strangere de fonduri pentru desăvârşirea Clinicii Nera. Cei care doresc să contribuie la construcţia clinicii se pot adresa Fundaţiei Sfânta Irina.

Filmul “Ca-n cer” va fi difuzat duminică, de la ora 17.00, pe TVR 3, în cadrul unei emisiuni dedicate premianţilor APTR.

 

21:00 Drumul lui Leşe

* Vor veni pe Drumul lui Leșe oameni din domenii diferite: dirijori, horitori, pictori, coriologi, etnomuzicologi, artiști, manageri, lăutari. Invitații ne vor arăta lumea lor prin aduceri aminte. Viața lor este un drum care trebuie adus in atenția telespectatorilor. Viața lor este o mișcare prin învârtire. Sunt oameni de ispravă. Telespectatorii vor avea ocazia să le vadă sufletul. Emisiunea Drumul lui Leșe înseamnă un dialog de împăcare și de bucurie.

Jurnalist senior Sandrino Gavriloaia

Realizator, moderator Grigore Leşe​

Producător Sînziana Miloşoiu

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Corina şi Andrei Giurgiu, invitați la

O nouă ediție "familiON" este difuzată sâmbăta, 18 mai, de la ora 11:00 pe TVR 3 și de la ora 17:00 pe TVR Iași.

"Dăruiește Românie!", sâmbătă, la TVR 3

publicat: vineri, 17 mai 2024

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii "Dăruiește Românie!" vă așteaptă  sâmbătă, 18 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.

Ion Haiduc deschide noul sezon al emisiunii “Din Arhiva TVR”

Expresiv, carismatic și cu tolba plină de povești ca un haiduc adevărat ce este, actorul Ion Haiduc deschide seria emisiunilor “Din Arhiva TVR”, ...

 

#tvr3