loader
Foto

Galerie foto

CÂNTEC ŞI POVESTE, cu George Forcos-Palade şi Orchestra Rapsodia Vasluiului

Este vărul unei celebre artiste, Loredana Groza. Când Loredana a devenit cunoscută, George Forcos-Palade i-a monitorizat succesele, mândru de toate realizările ei.

 

Cântec și poveste

Iubeşte însă muzica populară pe care o cântă de o viaţă. S-a născut la Căbești, comuna Podul Turcului, județul Bacău. De mic îi plăcea să cânte. De Crăciun sau de Anul Nou, mergea cu “Steaua”, “Mocănașul” și “Ursul”.

După terminarea şcolii, ajuns în Bârlad, a activat în cadrul ansamblului folcloric „Balada”, alături de coregraful Ionel Roşu si dirijorul Aurel Spătaru. Cu ansamblul ‘Balada”, George Forcos a participat la festivaluri și concursuri de muzică populară și a avut spectacole în țară, în Republica Moldova, Franța, Italia. În anul 1989 a înregistrat primele melodii la radio, cu orchestra Radiodifuziunii Române, condusă de dirijorul Paraschiv Oprea. Din 2007, George Forcos-Palade este solist vocal profesionist la orchestra “Rapsodia Vasluiului”. În prezent este şi director al Ansamblului Folcloric "Rapsozii Iveştiului".

La „Cântec si poveste” vine cu tradiţii şi obiceiuri din zona Vasluiului, cu cântece şi jocuri de la Iveşti, cu orchestra condusă de dirijorul Cristi Năstase, cu colega Lili Ciortan, cu tinere talente, cu întreaga reţetă a emisiunii.

Cântec şi poveste

TVR 3: Luni, ora 20.00

TVR Iaşi: Sâmbătă, ora 19.30

 

20:00 Teatrul Naţional de Televiziune

* CIUTA de Victor Ion Popa

In distributie: Maraiana Mihut, Eugenia Badulescu, Ninetta Gusti, Fory Etterle, Ion Besoiu, Stefan Mihailescu-Braila, Emil Hossu, Mirela Petrescu

Scenografia Doina Levinta

Regia Geo Saizescu

Acţiunea piesei e plasată într-un orăşel de provincie de la începutul secolului XX, unde trăiesc oameni liniştiţi şi cinstiţi, precum cei din familia doctorului Micu, şi unde viaţa se desfăşoară după nişte principii morale solide, ce dăinuie de generaţii. Dar, cum societatea românească a fost mereu nevoită să treacă prin transformări în urma unor schimbări de regim economic sau politic, viaţa tihnită a orăşelului se schimbă când apar afaceriştii orgolioşi şi agresivi, care cred că pot cumpăra orice cu bani, inclusiv suflete.

Redactor George Mladen Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR

AUDIENTA GENERALA (AG)

21:40 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 

"Dăruiește Românie!", sâmbătă, la TVR 3

publicat: sâmbătă, 18 mai 2024

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii "Dăruiește Românie!" v-a așteptat sâmbătă, 18 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.

Corina şi Andrei Giurgiu, invitați la

O nouă ediție "familiON" este difuzată sâmbăta, 18 mai, de la ora 11:00 pe TVR 3 și de la ora 17:00 pe TVR Iași.

Ion Haiduc deschide noul sezon al emisiunii “Din Arhiva TVR”

Expresiv, carismatic și cu tolba plină de povești ca un haiduc adevărat ce este, actorul Ion Haiduc deschide seria emisiunilor “Din Arhiva TVR”, ...

 

#tvr3