loader
Foto

Galerie foto

Cântecele dorului, la TVR3

Duminică, 12 iunie, de la ora 16.00, Mircea Neacșa v-a aşteaptat cu o ediţie specială "Cântec şi poveste", la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” din București”, alături de o remarcabilă interpretă a folclorului muntenesc, Corina Dragomir.

 

Mircea Neacşa
Cântec și poveste

Câștigătoare a numeroase competiții, Corina Dragomir reușește să aibă parte de primele înregistrări la Radio în anul 1987. Doi ani mai târziu devine pentru scurt timp solist-vocal profesionist la Ansamblul de Cântece şi Dansuri Chindia-Târgoviște, având şansa să fie în preajma unor artişti de renume ai scenei româneşti, iar în 1990 obține în urma unui concurs postul de solist-vocal la Ansamblul Artistic Rapsodia Română.

(w882)

Ambiția interpretei este mult mai mare, astfel că în 1992 câștigă prin concurs și obține transferul la unul dintre cele mai renumite ansambluri profesioniste din Bucureşti – Ansamblul Artistic Ciocârlia. Corina Dragomir a absolvit Facultatea de Drept, lucru care duce la promovarea ei în rândul cadrelor militare active, devenind ofițer la armă pompieri. În toată această perioadă rămâne fidelă cântecului popular muntenesc, având multiple colaborări în spectacole, apariții tv și radio, dar și turnee în ţară şi străinătate. Datorită repertoriului de cântece, bogat şi variat, precum şi prezenţei sale artistice Corina Dragomir este din ce în ce mai îndrăgită şi apropiată de public.

”Când o ușă se închide, se deschide alta. Eu nu am tratat niciodată muzica, așa în joacă, am pornit pe acest drum, cu fruntea sus și cu seriozitate. Muzica înnobilează sufletele și oferă multă bucurie, și pentru asta eu trebuie să mă dăruiesc.” – Corina Dragomir

La rubrica ”Valori ale culturii tradiționale” actrița Miruna Ionescu vă prezintă un mare cântăreț al Gorjului, Ion Ghițulescu. Dincolo de succesul pe care l-a avut Ion Ghițulescu, nu și-a pierdut modestia, simplitatea, iar aceste calități i-au adus recunoașterea și popularitatea.

(w882)

”Să ai emoții e un lucru firesc, dacă ești artist. Însă e bine să –ți cunoști rădăcina pe care ți-a dat-o viața. E bună și modestia , dar trebuie să o folosești cu atenție. În ceea ce privește interpretarea romanței, este greu de cântat acest gen, nu poți să păcălești publicul...în romanță totul se simte.” – Ion Ghițulescu

(w882)

Duminică 12 iunie 2022, de la ora 16.00 , Mircea Neacșa și Miruna Ionescu, vă invită la o ediție specială a emisiunii ”Cântec și poveste.”

***

Producător: dr. Maria Tănase Marin

 

 

13:30 Dăruieşte Românie!

* Carmen Târnoveanu vă provoacă să dăruiți Românie, în fiecare sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 3.

Parada tuturor artiștilor români se vede acum la TVR 3, în emisiunea Dăruiește Românie! în care vom promova oamenii talentați ai României, de peste tot din țară și din străinătate.

Regizor tv Manuela Apostol

Moderator, producător Carmen Târnoveanu

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3