loader
Foto

Cap de afiş: IN MEMORIAM Valentin Nicolau

Joi, 15 ianuarie, de la ora 20:30, vă propunem o ediție specială a emisiunii "Cap de afiș" dedicată cunoscutului scriitor şi om de televiziune Valentin Nicolau, decedat marți, 13 ianarie 2015, la vârsta de 54 de ani.

 

Cap de Afiş

La această ediție a emisiunii Cap de afiș vă propunem un spectacol al naționalului craiovean din seria spectacolelor lectură "Autorii sunt în sală'.

Acest proiect este destinat prezentării în premieră pe țară a unor texte din dramaturgia originală românească a ultimilor ani. Dramaturgul piesei „Păstrează copia și nu uita originalul” este Valentin Nicolau. Din distribuție fac parte regizorul Mircea Cornișteanu și Claudiu Bleonț.

-----------------------------

Valentin Nicolau, proprietarul editurii Nemira, fost şef al Televiziunii Române, scriitor şi dramaturg, a decedat marţi, la vârsta de 54 de ani, în urma unui stop cardio-respirator.

Valentin Nicolau s-a născut pe 22 iunie 1960, la Bucureşti. A urmat cursurile liceului „Spiru Haret” şi apoi s-a înscris la Facultatea de Geologie şi Geofizică a Universităţii Bucureşti, pregătindu-se pentru o meserie în care „ai mult timp liber şi nu ai şefi“.

Valentin Nicolau a publicat 15 volume de teatru, poezie şi literatură pentru copii. În anul 2010, a devenit profesor asociat la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, iar din noiembrie 2012, a devenit profesor asociat la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale" din Bucureşti.

„Nu-mi recitesc piesele“, declara Valentin Nicolau. „Ar fi ca şi cum m-aş întoarce la o veche poveste de iubire, am trăit-o cândva, a fost minunată sau chinuitoare, dar nu vreau să mai văd chipul femeii. Poate astăzi nici nu aş mai recunoaşte-o. Prefer să mă îndrăgostesc din nou, de altă femeie, să trăiesc o nouă poveste“. (Sursa: valentinnicolau.ro).

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ !

0:00 Din zestrea Ardealului (R)

*Studioul teritorial Tg.Mures

*Producător Vasile Braic

(Reluare)

1:00 Locuri, oameni si comori (R)

Producător Emilia Nicolaescu

(Reluare)
 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi au celebrat peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

 

#tvr3