loader
Foto

Galerie foto

Carmen Târnoveanu le mulțumește artiștilor români

În sezonul 6 al emisiunii „Dăruiește Românie!", artiștii României au urcat pe scenă pentru fapte bune, pentru educație.

 

Carmen Târnoveanu
Dăruiește Românie!

Vineri, 23 iulie, la „Dăruiește Românie!" s-a încheiat sezonul 6, printr-o ediție specială în care românii de pretutindeni și artiștii României au fost împreună pentru fapte bune.

„Mulțumesc Fundației World Vision România pentru invitația de a fi Ambasadorul Copiilor de Pretutindeni! Mulţumesc tuturor artiştilor români care au fost împreună cu noi în fiecare seară de vineri, în emisiunea „Dăruieşte Românie!”, pentru că au fost de acord să urce pe scenă pentru copiii din programul educaţional „Vreau în clasa a IX-a" al Fundaţiei World Vision, copii cu rezultate foarte bune la școală, dar care sunt din medii defavorizate, din mediul rural, fără posibilități materiale și care au nevoie de sprijinul nostru pentru a merge la școală.

Programul educaţional „Vreau în clasa a IX-a” al Fundaţiei World Vision vizează strângerea de fonduri din care vor fi acordate burse lunare care să-i ajute pe acești tineri să își continue studiile de liceu. Împreună cu românii de pretutindeni, ne-am înscris în echipa binelui, știind că șansa la educație pentru tineri e totuna cu șansa la o viață mai bună pentru noi toți! Rămânem conectați la fapte bune, rămânem împreună pentru fapte bune! #DONEAZA și un copil va continua să învețe! Detalii aici: www.worldvision.ro", a spus Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii.

(w882) Carmen Tar

Emisiunea „Dăruieşte Românie!”, difuzată la TVR Internațional, vineri, de la ora 21.00, la invitația Fundatiei World Vision, a fost, pe parcursul sezonului 6, Ambasador al Copiilor de Pretutindeni.

Astfel, în cadrul emisiunii, a fost prezentat și promovat programul educaţional „Vreau în clasa a IX-a”, care sprijină educaţia copiilor proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse. În fiecare ediție a emisiunii Dăruieşte Românie!, telespectatorii au avut ocazia să cunoască mai mulți copii excepţionali, bursieri ai programului „Vreau în clasa a IX-a”, de la care au aflat cele mai emoţionante poveşti despre ambiţie, perseverenţa, reuşită.
Aceşti copii buni și talentați, cu pasiuni precum arta plastică, teatrul, muzica, dansul sau atletismul, provin din comunități sărace din mediul rural, acolo unde a merge la liceu nu depinde doar de note, ci mai ales de aspecte precum situația financiară a familiei sau distanța până la școală.
(w882) Grup poza

În ultima ediție a sezonului 6, Felicia Filip, Ovidiu Lipan Țăndărică, Nancy Brandes, Adrian Naidin, Schimbul 3 by Adi Ordean și Dora Gaetanovici au urcat pe scenă pentru fapte bune, pentru educație!

„Dacă investești în educație, poți să fii sigur de felul în care vei arăta peste timp", a spus soprana Felicia Filip, care, în calitate de manager al Operei Comice pentru Copii, a invitat publicul emisiunii la o întâlnire cu o parte dintre artiștii Operei Comice pentru Copii, care, la rându-le, au jucat în spectacolul faptelor bune.

Ovidiu Lipan Țăndărică și Nancy Brandes au împărtășit povești de ținut minte dintr-o biografie care amprentează definitiv istoria muzicii românești. De altfel, acestea sunt poveștile pe care le-am adus aproape de copiii înscriși în programul „Vreau în clasa a IX-a”, pe parcursul întâlnirilor cu românii de pretutindeni, din fiecare seară de vineri, de la ora 21.00, la TVR Internațional.
(w882) Duo Daruie

Copiii români din comunitățile de români din străinătate s-au înscris în echipa binelui, bucuroși să-i cunoască pe copiii beneficiari ai programului „Vreau în clasa a IX-a", la fel și românii din străinatate care s-au înscris in programul de mentorat al Fundatiei World Vision.

În acord cu misiunea sa publică, canalul internaţional al Televiziunii Române încurajează şi susţine, astfel, accesul la educaţie al copiilor care își doresc să învețe, cu rezultate şcolare bune, dar care au neşansa de a proveni din comunităţi sărace. Susţinând educaţia, susţinem împreună viitorul copiilor români de pretutindeni şi viitorul României.

Conturile şi toate informaţiile necesare pentru donaţii de regăsesc pe site-ul Fundaţiei World Vision România.
(w882) Bleu
***
Despre programul ”Vreau în clasa a IX-a”:

Programul „Vreau în clasa a IX-a” îi ajută pe copiii lipsiți de posibilități materiale din șase județe (Dolj, Vâlcea, Cluj, Iaşi, Vaslui şi Ialomiţa), oferindu-le burse lunare care acoperă nevoi de bază, donații materiale (rechizite, echipamente electronice, alimente etc.), precum și participarea la programe de educație formală (meditații) și non-formală, consiliere vocațională, programe de internship și stagii de practică oferite de companiile partenere, voluntariat şi implicare civică, activități de mentorat și activități culturale.

În prezent, în program sunt înscriși 860 de copii din aproape 90 de licee. Sfârșitul clasei a VIII-a este unul dintre „pragurile” la care se înregistrează, în special în mediul rural, cele mai ridicate rate ale abandonului școlar.
0:00 Se întâmplă acum

Producător Miruna Moraru

1:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Popasuri folclorice: Împreună pentru patrimoniul cultural

Sâmbătă 4 februarie, vă invităm de la ora 16.00 pe TVR3 să revedeți ediția " Urme ale trecutului – Meșteșugul olăritului".

Școala de acasă - Hundorf, la Noaptea Albă a Galeriilor Târgu Mureș

"Picătura de cultură" de la TVR3 ne propune vineri, 3 februarie, de la ora 13:30, o plimbare în expoziția intitulată „Acasă: o lume între uitare ...

Volei din Liga Campionilor şi din campionatul intern, la TVR

Săptămână dedicată voleiului la postul public. Televiziunea Română transmite 5 meciuri de volei în perioada 1-5 februarie: 3 partide din ...