loader
Foto

Carmen Târnoveanu vă provoacă să Dăruiţi Românie prin fapte bune!

Vineri, 9 iulie, de la ora 21:00, v-am invitat de partea binelui împreună cu artiștii: Carmen Rădulescu, Cătălin Crişan, Flavius Teodosiu, Trupa de Teatru de Improvizaţie Obligo, artiştii balerini Oana Vâlceanu, Raisa Radamovski şi Relu Dobrin.

 

Carmen Târnoveanu
Dăruiește Românie!

V-am invitat alături de noi pentru ca pledoaria implicării societăţii civile şi a mediului antreprenorial în susţinerea accesului la educaţie al copiilor din medii defavorizate să treacă de la argument la fapte.

(w882)

Împreună cu artiştii României si cu românii de pretutindeni, îi sprijinim pe aceşti copii, cu rezultate excepţionale la învăţătură, să poată să aibă acces la educaţie, continuându-şi studiile, în ciuda posibilităţilor limitate şi foarte limitate ale familiilor din care fac parte.

Televiziunea Română, prin emisiunea Dăruieşte Românie!, în parteneriat cu Fundaţia World Vision România, organizație neguvernamentală înființată la nivel internaţional în 1950, care activează în țara noastră de 30 de ani și a cărei misiune principală este bunăstarea tuturor copiilor, va invita sa faceti parte din echipa binelui, inscriindu-va in campania de strangere de fonduri pentru sustinerea copiilor inscrisi in programul educational al fundatiei world vision  - Vreau in clasa a IX-a.

(w882)

De 12 ani, programul „Vreau în clasa a 9-a”, derulat de Fundaţia World Vision România, îi ajută pe copiii din mediul rural, lipsiți de posibilități materiale, din șase județe din România (Dolj, Vâlcea, Cluj, Iaşi, Vaslui şi Ialomiţa), oferindu-le burse lunare care acoperă o parte dintre nevoile de bază ale unui copil care merge la şcoală.

În prezent, sunt peste 800 de copii înscrişi în programul „Vreau în clasa a 9-a” pentru care, prin această strângere de fonduri, putem să le acordăm şansa la educaţie.

„Educaţia e temelia la toate în viaţă. Felicitări pentru ceea ce faceţi!”, a spus Cătălin Crişan.

(w882)

Din rândul românilor din străinătate, la fiecare ediţie a emisiunii Dăruieşte Românie! vin de partea noastră nume de anvergură care povestesc despre România la superlativ peste tot în lume. De această dată, soprana Rodica Vica, cu o carieră internţională de ani buni, i-a împărtăşit Iazminei, copilul bursier World Vision România, fragmente dintr-o experienţă de viaţă în care reuşita, munca şi perseverenţa au jucat după aceeaşi partitură.

(w882)

Vă reamintim că în fiecare ediție a emisiunii Dăruieşte Românie!, telespectatorii au ocazia să cunoască copii excepţionali, bursieri ai programului „Vreau în clasa a 9-a”, de la care aflăm cele mai emoţionante poveşti despre ambiţie, perseverenţa, reuşită. Aceşti copii buni și talentați, cu pasiuni precum arta plastică, teatrul, muzica, dansul sau atletismul, provin din comunități sărace din mediul rural, acolo unde a merge la liceu nu depinde doar de note, ci mai ales de aspecte precum situația financiară a familiei sau distanța până la școală.

Suntem onoraţi şi bucuroşi să fim parte a acestui proiect educaţional, care încurajează şi susţine tânăra generaţie. Copiii sunt darul cel mai de preţ, cei în care avem datoria să investim şi pe care trebuie să-i ocrotim”, declară Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii „Dăruieşte Românie!”.

 

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3