loader
Foto

Chitaristul Florin Ochescu vă dă întâlnire la Remix

S âmbătă, 6 mai, de la orele 19.00 și 24.00, la TVR 3: chitaristul Florin Ochescu.

 

Remix

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În 2006, la festivalul de blues de la Sighişoara, echipa „Remix” îl intervieva pe Florin Ochescu, în contextul recitalului T.O.N.E. Un prilej rarisim de a edita un portret al unuia dintre marii chitarişti rock români.

(w882) Curtea Vec

Curtea Veche nr. 43 este întâiul grup important, la solicitarea lui Sorin Chifiriuc (cu o primă înregistrare oficializată de un disc colectiv). În schimb, imagini cu Florin, în arhiva TVR, apar într-un concert Roșu și Negru din 1979, o gală UNICEF.

(w500) Ochescu

Trioul lui Liviu Tudan cânta „Alfabetul”, dar o și acompania pe Dida Drăgan - cea mai importantă voce rock feminină a epocii, pentru care Florin Ochescu avea să întemeieze propria formație, Monolit.

Doar cu fotografii și înregistrări audio este trecută în revistă o colaborare într-un adevărat supergrup Roșu și Negru - Progresiv TM (cu solistul Harry Coradini și chitaristul Ladislau Herdina), cu un poem rock „Zburătorul", apărut pe un disc - amânat și cenzurat - sub titulatura „Puterea muzicii".

(w882) Rosu si ne

În 1984 este lansat un alt album esențial pentru rockul românesc, pe care Ochescu face pereche cu un alt mare chitarist al epocii – Nuțu Olteanu. Primul disc IRIS conține trei hituri semnate Ochescu - „Cei ce vor fi”, „La popas” și „Iris”!

(w882) Iris 1983

Încă un tandem chitaristic de mare virtuozitate este semnat cu Adrian Ordean, într-o a treia formulă Roșu și Negru întregită de Florin.

(w882) Holograf S

Ajuns la Sfinx în perioada în care trupa cânta în străinătate, în ultimii ani ’80, acesta revine în scena (și discografia) românească alături de grupul Holograf, pentru înregistrări la Londra, apoi discul „Banii vorbesc”.

(w882) Silvia

O perioadă postdecembristă tulbure pentru industria muzicală din România, ilustrată de reapariția lângă Sorin Chifiriuc cu Electric Red Roosters, apoi de piesa compusă pentru Silvia Dumitrescu „Lumea mea”, câștigătoare la secțiunea Videoclip a „Cerbului de Aur”, în 1995.

(w882) Silvia

Cu soția sa avea să lucreze în continuare până în prezent, în studiouri (discurile „Încredere” din 1998 și „Fiorul iubirii” din 2015) și concerte; cea mai recentă apariție - în 2016, la festivalul „Wolf Blues” de la Gărâna.

(w882) Garana

Întoarcerea spre bluesul electric din ultimii 25 de ani l-a adus pe Ochescu alături de nume apărute pe firmamentul genului după 1989: Berti Barbera, Eugen Caminschi, Alex Tomaselli ș.a. (Big Mamou, Blues Convention, T.O.N.E., D.O.L.E. etc), pe de altă parte lângă instrumentiștii de top din Big Bandul Radio, unde chitaristul a fost angajat mai bine de un deceniu.

Realizator Doru Ionescu

***

Foto: Arhive personale

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

17:30 Lumea de aproape

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Emisiune tip talk-show, care își propune să aducă în prim-plan realitatea zonală.

Proiecte 2024

Producător Lacrima Balint

17:55 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3