loader
Foto

Covasna, ţinutul conacelor şi al meşteşugurilor

Emisiunea „Locuri, oameni şi comori” v-a invitat să cunoaşteţi meşteşugul, îndemânarea şi legendele din inima Transilvanei, duminică, 29 aprilie, de la ora 13:30, la TVR 3 şi online pe TVR+, iar de la ora 9.10 pe TVR HD.    

 

Locuri, oameni și comori

În inima Transilvaniei, comorile Covasnei sunt la îndemâna oricui. Apa, aerul curat şi munţii sălbatici. Dar, are şi comori bine păstrate de văruielile bisericilor şi legende cu tâlc.

Are conace misterioase şi poveşti încâlcite cu conţi şi contese. Toate au putut exista datorită priceperii, meştesugului, îndemânării, inventivităţii şi încrâncenării de care au dat dovadă secuii, încă de când s-au aşezat pe aceste meleaguri, începând cu secolul al 12-lea.

Pricepuţi meşteşugari, în Evul Mediu, ei s-au organizat în bresle care produceau mărfuri, preţuite şi în ţinuturile învecinate.

Tradiţia lor continuă şi astăzi. Poveştile lor le descoperim în această ediţie.

 

13:30 Dăruieşte Românie!

* Carmen Târnoveanu vă provoacă să dăruiți Românie, în fiecare sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 3.

Parada tuturor artiștilor români se vede acum la TVR 3, în emisiunea Dăruiește Românie! în care vom promova oamenii talentați ai României, de peste tot din țară și din străinătate.

Regizor tv Manuela Apostol

Moderator, producător Carmen Târnoveanu

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3