loader
Foto

Cu dragoste, despre Maria Tănase

Joi, 13 decembrie, de la ora 22.00, la CULT@rt - într-o ediţie în care Marius Constantinescu îi are ca invitaţi în studioul emisiunii pe Maria Balabaş, realizator radio şi pe doctorul Alin Gabriel Dragomir, medic primar chirurg la Spitalul Universitar Bucureşti.

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Cult@rt

Nicolae Iorga a numit-o “Pasărea măiastră”. De la debutul său în 1934, Maria Tănase rămâne un fenomen unic în muzica românească. Melodii populare, romanţe, balade, absolut tot ce a interpretat a devenit marcă înregistrată. Joi, la CULT@rt, Marius Constantinescu vorbeşte despre „Privighetoarea cântecului popular românesc”, Maria Tănase şi moştenirea pe care ea a lăsat-o românilor cu Maria Balabaş, realizator radio.

(oar_w460)

Cel de-al doilea invitat al ediţiei este fondatorul şi preşedintele Grupului Independent pentru Democratie (GID), doctorul Alin Gabriel Dragomir. El este unul din principalii organizatori ai fenomenului Piaţa Universităţii. Specializat în chirurgie, a revenit în ţară după un stagiu de opt ani în Germania. Este medic primar chirurg la Spitalul Universitar Bucureşti şi Şef de lucrări la Universitatea de Medicină Carol Davila din Bucureşti.

(oar_w460)

Anca Medeleanu de la TVR Iaşi a stat de vorbă cu artistul vizual Manuel Mânăstireanu care expune, la Palatul Culturii din Iaşi, Oglinzile tăcerii. Lucrarile, un recurs la memorie, fac parte dintr-un proiect personal al artistului, consacrat Centenarului Marii Uniri.

Petronela Moraru şi Coralia Matea de la TVR Târgu Mureş au pregătit un reportaj despre surpriza oferită de o soprană din Ungaria, un bas din Rusia şi un tenor din România - toţi artişti consacraţi pe marile scene ale lumii - într-un concert extraordinar susţinut la Reghin.

Mirela Giodea a fost prezentă la Salonul Naţional de Artă Contemporană  -  cea mai mare expoziţie colectivă din ultimele 3 decenii - şi ne aduce informaţii de la acest eveniment unde lucrările a peste 500 de artişti din toată ţara au configurat o panoramă a artei româneşti actuale.

Andrei Marinaş de la TVR Craiova ne prezintă reportajul realizat cu Cornel Roşca, românul care scrie istorie în arta mondială de peste trei decenii. A înfiinţat la Craiova prima şi singura manufactură de rame muzeale din România. Ramele produse în atelierul său au ajuns în cele mai mari muzee ale lumii – aşa că la CULT@rt îl puteţi cunoaşte pe românul care a îmbracat opere de artă semnate Picasso, Rembrandt sau Tiţian.

4:00 Toţi împreună (R)

* Studioul teritorial Timişoara/Craiova

*Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Alte minorităţi

Producător Miodrag Obradov

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3