loader
Foto

Dorul întoarcerii acasă | VIDEO

Duminică, 5 decembrie,  de la ora 13:00, TVR 3 a difuzat un nou episod din noul sezon al emisiunii „A doua emigrare”.

 

A doua emigrare

Cristina Diana Dănescu și Cristian Vasile au ales să se întoarcă în România după ce au trăit, muncit și învățat în străinătate.

Gabriela Voinea, realizatoarea acestui episod, a stat de vorbă cu cei doi români care au acceptat să-și spună poveștile de viață și mai ales să-și explice, în felul lor personal, dorul de România și curajul de a se întoarce în țara în care s-au născut.

 

Cristian Vasile are 30 de ani. În 2014 a plecat în Olanda, mai precis la Haga unde a studiat și a absolvit cursurile Universității de Business și Management.

(w882) cristian

Imediat după absolvire a plecat pentru un stadiu de 6 luni de specializare în New York. Din America s-a întors în Olanda, de data aceasta în Amsterdam, unde, timp de trei ani a fost consultant asociat într-un holding de recrutare, ulterior fiind manager de portofoliu într-o companie olandeză.

(w882) cristian

În România s-a întors mânat de dor dar și de dorința de a pune în practică aici cele învățate în Olanda și America.

(w882) cristian

Cristina Diana Dănescu este absolventă a Școlii de Aviație dar și a Facultății de Administrație Publică. A plecat în Dubai cu un grup de prieteni pentru o scurtă vacanță ... dar a rămas pentru opt ani!

(w882) cristina

A lucrat pentru un renumit lanț hotelier ca manager în Marketing și PR și acest lucru i-a dat posibilitatea să experimenteze o viață fabuloasă printre vedete internaționale.

(w882) cristina

În 2020 s-a întors în România, lâsând în Dubai o parte din inima ei. Astăzi trăiește și lucrează în România unde, alături de o bună prietenă, au dezvoltat o mică afacere de care sunt foarte mândre.

(w882) cristina

***

Emisiunea există în grila de programe a TVR  încă din 2015 și a strâns de-a lungul timpului povești de viață pline de emoție, implicare și dăruire ale românilor care au avut curajul să trăiască în străinătate și, la un moment dat, să se întoarcă în România. Punem accentul pe modul în care acești români curajoși au făcut față provocărilor aduse în viața lor. De la adaptare la mentalități și culturi noi, la a învăța în scurtă vreme o limbă străină.

Provocările au continuat și la întoarcerea în țară. De cele mai multe ori, lucurile nu au mers de la sine, dar experiența de viață departe de țara în care s-au născut i-a ajutat pe cei mai mulți dintre aceștia să pună pe picioare afaceri de success, proiecte sociale și comunitare.

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Cluj

*Emisiune dedicată informaţiei şi educaţiei unui spectru larg de telespectatori având în vedere însăşi sintagma ce dă titlul. Subiectul fiecărei emisiuni este astfel conceput încât să satisfacă, pe cât posibil, toate gusturile în materie de informaţie medicală şi, în acelaşi timp, să transmită ”în direct” un mesaj puternic privind stilul de viaţă sănătos prin dietă, exerciţiu fizic, echilibru mental şi spiritual. În fapt, este vorba despre o scurtă incursiune în secretele unei afecţiuni, desecretizate cu ajutorul unui invitat de marcă.

Prezintă Corina Ionuţ

Producător Adriana Vitan

Transmisiune directa

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

22 aprilie,

22 aprilie, "Ziua Pământului" | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ce-i dăruim planetei de ziua ei? Cum îndreptăm răul făcut prin poluare şi defrişări? Cum se măsoară calitatea aerului? Am căutat răspunsuri ...

 

#tvr3