loader
Foto

Echipa „La pas prin Oltenia” ne duce la Cascada lui Ciucă

Impresionanta cascadă, de peste 80 de metri înălțime, aflată într-o zonă neturistică a lacului Mălaia din judeţul Vâlcea, a fost descoperită recent. Duminică, 13 decembrie, ora 18:30, am fost invitaţi la o nouă ediţie „La pas prin Oltenia”, la TVR 3.

 

Memoria locului

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Cascada lui Ciucă, înaltă de peste 80 de metri, se află pe partea nordică a versantului Văleanu, la aproximativ 2 km de DN 7A, într-o zonă sălbatică a Munților Lotrului. Cascada ar putea fi cea mai înaltă cădere de apă din ţara noastră.

Deși a fost identificată la începutul lunii noiembrie, cascada este cunoscută de către localnici drept Cascada Scorușilor. Cascada a fost redenumită după ce un anume Ciucă a adus-o în atenția celor care se ocupă de turism în judeţul Vâlcea.

La cascadă se poate ajunge din DN 7A, iar la primul pod,  se face la stânga. După 1 km de mers cu mașina, drumul se continuă pe jos, aproximativ 20-30 de minute. Drumul spre cascadă nu este deloc dificil, diferența de cotă fiind de 200 de metri, între Mălaia și baza cascadei.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

11:00 Toţi împreună

* Studioul teritorial Timişoara/Craiova

*Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Alte minorităţi

Producător Miodrag Obradov

12:50 Teleshopping-Publicitate

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3