loader
Foto

Emisiunea „Dăruieşte Românie!” de la TVRi, speranţă pentru educaţie

Ajunsă la finalul sezonului 6, emisiunea moderată şi realizată de Carmen Târnoveanu la TVRi a prezentat poveştile de succes ale programului educaţional „Vreau în clasa a 9-a”, mediatizat de TVR în parteneriat cu World Vision România.

 

Carmen Târnoveanu
Dăruiește Românie!

Artişti, antreprenori şi voluntari din ţară şi străinătate au răspuns „prezent” la invitaţia echipei emisiunii „Dăruieşte Românie!” de la TVR Internaţional de a se alătura unui proiect ce sprijină elevii fără posibilităţi materiale care îşi doresc să meargă la liceu. Ajunsă la finalul celui de-al şaselea sezon, „Dăruieşte Românie!” a desfăşurat, împreună cu Fundaţia World Vision România, o amplă campanie de promovare a programului educaţional „Vreau în clasa a 9-a”, unul dintre cele mai  importante programe de burse şcolare din România.

(w882) carmen tar

În cadrul unui eveniment organizat la Televiziunea Română, realizatorii emisiunii s-au întâlnit cu partenerii de la Fundaţia World Vision România, cu artişti şi antreprenori care s-au implicat în proiect, cu jurnalişti şi, nu în ultimul rând, cu o parte a beneficiarilor campaniei - tineri înscrişi în programul „Vreau în clasa a 9-a”, care şi-au spus poveștile lor de viață despre neajunsuri depăşite prin ambiţie şi muncă. Ei au fost încurajaţi de artiştii Adrian Naidin, Zoli Toth, Florin Negreanu şi Dan Helciug, precum şi de antreprenorii Clara Rotescu, Gabriel Dinescu şi Alin Udeanu, care şi-au declarat din nou susţinerea şi planurile de viitor pe care le au pentru aceşti copii.

(w882) daruieste

„Componenta educaţională este fundamentală în cadrul misiunii publice a TVR, care, prin programul „Dăruieşte Românie!”, s-a implicat în susţinerea educaţiei copiilor. De altfel, televiziunea publică a dezvoltat, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, şi proiectul TELEŞCOALA, cel mai mare proiect media educativ din România, încă de la debutul pandemiei şi pe tot parcursul anului 2020. Le mulţumesc colegilor mei şi partenerilor care au făcut ca emisiunea „Dăruieşte Românie!” să îşi atingă scopul: facilitarea accesului la educaţie pentru copiii mai puţin norocoşi”, a declarat Ramona Săseanu, director general interimar al Televiziunii Române.

(w882) daruieste

„Televiziunea Română susţine educaţia, iar acum, împreună cu românii de pretutindeni, am construit o echipă solidă, echipa binelui îi spun eu, din care vreau să cred că n-o să lipsească niciunul dintre noi. Educaţia este singurul proces prin care toţi putem schimba în bine ziua de mâine”, a declarat Carmen Târnoveanu, moderatorul și realizatorul „Dăruieşte Românie!”.

(w882) carmen tar

„Peste 300 de voluntari au coalizat în acest an şcolar în cadrul programului educaţional Vreau în clasa a 9-a, prin care World Vision România susţine copiii vulnerabili să meargă la liceu. Numărul celor implicaţi este de circa zece ori mai mare decât la începutul pandemiei. Elevii au luat parte la 3.600 de astfel de sesiuni educaţionale, dintre care peste 2.000 au fost sesiuni de meditaţii. În plus, psihologii din program au susţinut cu elevii 2.400 de şedinţe de consiliere individuală. Şi cel mai important, dincolo de cifre, pe care nu le putem ignora, stau emoţiile, bucuriile, cadrul uman care este esenţial în formarea tinerilor”, a explicat, la rândul său, Mihaela Nabăr, director executiv al World Vision România.

(w882) daruieste

De-a lungul celui de-al şaselea sezon „Dăruieşte Românie!”, invitaţi de notorietate din lumea artistică au urcat pe scenă în beneficiul copiilor: Felicia Filip (ca soprană, dar și în calitate de manager al Operei Comice pentru Copii), Ovidiu Lipan Ţăndărică, Nancy Brandes, Adrian Naidin, Schimbul 3 by Adi Ordean, Dora Gaetanovici, Sanda Ladoşi, Alin Oprea Talisman, Mike Godoroja, Carmen Rădulescu, Zoli Toth, Adrian Naidin, Daniel Iordăchioaie, Dan Helciug, Raisa, Mihai Trăistariu, Ileana Şipoteanu, Kamara, Cezar Ouatu, Gheorghe Gheorghiu, Viorela Filip, Andreea Antonescu, Cristina Vasiu, Marius Mihalache, Arabela Nicolau, Alin Stoica, Elena Velica, Fang Shuang, Carmen Rădulescu, Cătălin Crişan, Flavius Teodosiu etc.

(w882) daruieste

Colaborarea cu World Vision România a adus emisiunii „Dăruieşte Românie” titlul de Ambasador al Copiilor de Pretutindeni, titlu onorant, dar şi motivant pentru ca „spectacolul oamenilor buni” să continue.

 

0:00 Se întâmplă acum

Producător Miruna Moraru

1:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Popasuri folclorice: Împreună pentru patrimoniul cultural

Sâmbătă 4 februarie, vă invităm de la ora 16.00 pe TVR3 să revedeți ediția " Urme ale trecutului – Meșteșugul olăritului".

Școala de acasă - Hundorf, la Noaptea Albă a Galeriilor Târgu Mureș

"Picătura de cultură" de la TVR3 ne propune vineri, 3 februarie, de la ora 13:30, o plimbare în expoziția intitulată „Acasă: o lume între uitare ...

Volei din Liga Campionilor şi din campionatul intern, la TVR

Săptămână dedicată voleiului la postul public. Televiziunea Română transmite 5 meciuri de volei în perioada 1-5 februarie: 3 partide din ...