loader

Emisiunea „Locuri, oameni și comori” a revenit cu premiere

Urmăriți noi episoade din seria de documentare „Locuri, oameni și comori”, începând din octombrie, în fiecare sâmbăta, de la ora 12.00, pe TVR3.

 

Emilia Nicolaescu
Locuri, oameni și comori

Sezonul 5 se anunță unul la fel de interesant ca cele precedente. Din 2 octombrie, în fiecare sâmbătă, aduce în atenția dumneavoastră subiecte noi, informații neștiute, invitații la meditație și chiar invitații să vedeți toate aceste locuri și comori cu ochii dumneavoastră.

Și pentru că suntem în an aniversar, am dedicat o emisiune mai lungă decât cele cu care v-am obișnuit, despre cei 65 de ani câți împlinește Televiziunea noastră. „TVR 65”, un episod care va fi difuzat mai târziu, ca să coincidă cu aniversarea noastră din luna decembrie și care vă va aduce multe surprize și multe bucurii. Veți revedea sau veți afla lucruri spectaculoase!

(w882)

Până atunci, avem alte episoade și alte aniversări.

Acum 200 de ani a avut loc Revoluția lui Tudor Vladimirescu și noi vă vom povești lucruri neștiute despre Tudor, despre ce a reprezentat el pentru istoria noastră modernă, despre cum a fost trădat de toți cei din jurul său și, cu toate astea, despre cum a reușit să schimbe istoria României. O nouă abordare a personalității lui Tudor în episodul „Patria este norodul”.

Primul episod Case cu povești din București a spus două povești despre două case de poveste din București, case în care au avut loc drame, mari iubiri și mari trădări.

Episodul „Eroi au fost” este impresionant, pentru că am avut onoarea să-i ascultăm pe doi veterani din cel de-al Doilea Război Mondial, care au peste 100 de ani și care ne-au vorbit despre acele zile de grele încercări.

Un episod memorabil este cel despre cele mai mari suferințe ale poporului român, petrecute toate în decursul unui singur an. Este vorba despre „Anul 1940 – anul marilor tragedii”, episod în care aflăm cum a fost posibil acest lucru și multe alte desfășurări de evenimente al căror tâlc nu se găsește în manualele de istorie.

(w882) veche Agap

Mai avem  o serie de episoade despre „Istoria medicinei românești” și despre „Istoria pompierilor din România”, alte episoade înregistrate între zidurile Mănăstirilor Putna și Agapia și seria continuă cu multe alte surprize.

***

Producător: Emilia Nicolaescu

19:00 Ia’si descopera

*Studioul teritorial Iaşi

* Dialog cu regizorul Radu Mihăileanu

La 22 de ani, a plecat din România. S-a stabilit în Franța și a devenit unul dintre cei mai importanți cineaști europeni. A fost premiat la Sundance, la Festivalul de la Veneția, la Berlin. Are în palmares mai multe premii César, dar și o nominalizare la Globurile de Aur.

„Trahir”, „Trenul vieții”, „Trăiește!”, „Concertul”, „Izvorul femeilor”, „Povestea iubirii”. Filmele de lungmetraj semnate de Radu Mihăileanu au emoționat suflete pe tot Globul.

În Sala Benjamin Fondane a Institutului Francez din România la Iași, regizorul a vorbit despre istoria trǎitǎ personal și interpretatǎ în limbaj cinematografic.

Producator Andreea Știliuc

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Dialog cu regizorul Radu Mihăileanu, la TVR 3

Dialog cu regizorul Radu Mihăileanu, la TVR 3

publicat: miercuri, 23 aprilie 2025

Radu Mihăileanu poartă un dialog revelator cu Andreea Știliuc. Vom afla lucruri mai puțin cunoscute despre marele regizor, îi vom cunoaște ...

Târgul de Paște din Craiova

Târgul de Paște din Craiova

publicat: sâmbătă, 19 aprilie 2025

În Duminica Paștelui, “Caravana TVR 3” ne invită la plimbare. De la ora 17.30, vizităm Târgul de Paște din Craiova, o bucurie pentru cei mici și ...

“Cap de afiş” - Oratoriul Bizantin de Paști, la TVR 3

În Sâmbăta Mare, TVR 3 vă invită la concert! Artiști de seamă, într-un spectacol remarcabil, vin să vă bucure sufletul, în 19 aprilie, de la ora ...

 

#tvr3