loader
Foto

Galerie foto

Festivalul Cozonacilor de la Crainici, la "Reporter Sud"

Duminică, 28 iunie, de la ora 19:30, în premieră la TVR 3 și online pe TVR+ aţi urmărit un reportaj realizat la Festivalul Cozonacilor de la Crainici, un eveniment născut din tradiţiile comunei Bala, judeţul Mehedinţi.

 

Dana Preda
REPORTER SPECIAL

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Festivalul Cozonacilor de la Crainici a devenit cel mai important eveniment al comunității, după sărbătorile creștine. Acesta marchează începutul verii și arată cât de gospodine sunt femeile din comuna Bala, județul Mehedinți.Oameni harnici și iubitori de tradiții, locuitorii din Bala au îmbrăcat straiele de sărbătoare moștenite din bătrâni  și au venit la coptul cozonacilor la Crainici.

Evenimentul din acest an a însemnat și inaugurarea Muzeului Satului de la Crainici, mulțumită celor care au donat scoarțe, obiecte gospodărești vechi și costume tradiționale.

Pentru unii, Muzeul Satului reprezintă și mai mult decât lada de zestre a satului. Și asta pentru că în locația Muzeului a funcționat înainte un bar. Acum clădirea este Căminul cultural de la Crainici și Muzeul Satului.

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, la "Forum economic"  am urmărit o ediție despre provocările antreprenorilor mureșeni.

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

 

#tvr3