loader
Foto

Festivalul Enescu 2021: A fi sau a nu fi?

Marți, 9 martie, de la ora 13.00, ați putut urmări LIVE pe tvr.ro conferința de presă despre desfășurarea Festivalului George Enescu de anul acesta.

 

În 2021 se împlinesc 140 de ani de la nașterea marelui nostru compozitor, George Enescu, și 63 de ani de la prima ediția a Festivalului Enescu. Dar 2021 este și al doilea an al unei pandemii care a dat peste cap viața artistică, culturală și socială, în România și în întreaga lume. În 2020, Concursul Enescu s-a reinventat în online, pentru ca muzica să continue, și a reușit: între 13 mai și 23 mai 2021, vor avea loc semifinalele și finalele Concursului, la vioară, violoncel și pian.

Dar ce se va întâmpla cu Festivalul Internațional George Enescu 2021? Va învinge Festivalul Enescu pandemia și incertitudinea? Vom reveni în acest an în sălile de concert pentru Festival?

Marți, de la ora 13.00, organizatorii festivalului au discutat online despre planurile și perspectivele ediției din 2021 a Festivalului Enescu cu: Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii; Sergiu Nistor, Consilierul Prezidențial pe probleme de cultură; Col. Dr. Valeriu Gheorghiță, Coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare; Mihai Constantinescu, Directorul Executiv al Festivalului Internațional George Enescu; Vladimir Jurowski, Directorul Artistic al Festivalului Enescu (intervenție înregistrată); Claudiu Popa, Managing Director Eventim. Moderatorul discuției este Oana Marinescu, Directorul de comunicare al Festivalului Internațional și Concursului George Enescu.

9:00 Ziua buna de la Iasi

*Studioul teritorial Iaşi(simultan TVR Iasi)

*Unim romanii peste Prut

Moderatori Raluca Aftene & Laura Lucescu

Producător Horia Gumeni

Transmisiune directă

9:55 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3