loader
Foto

Pan Tadeusz

PAN TADEUSZ – Polonia, 1999

sâmbătă, 22 decembrie 2018
ora 21:00

 

 

 

Regia: Andrzej Wajda

Cu: Boguslaw Linda, Daniel Olbrychski, Grazyna Szapolowska

 

Dramă istorică, bazată pe un poem epic scris de Adam Mickiewicz. Timp de 400 de ani, Lituania şi Polonia au fost unite, până când țara a fost împărțită în 1795 de către vecinii săi agresivi – Imperiul Rus, Prusia şi Imperiul Habsburgic. Dar polonezilor patrioți care tânjeau după independență le mai rămăsese o speranță: Franța. Napoleon le-a promis că-şi vor avea țara înapoi dacă îl ajută sa învingă Imperiul Rus. Filmul se concentrează asupra destinului a două familii poloneze: familia Horeszko, suporteri convinşi ai independenței, şi familia Soplica, aflată de partea ruşilor.

 

15:00 Cântec şi poveste

*Studioul teritorial Cluj

*Este o poveste a lumii satului transilvănean exprimată în gânduri şi poveşti ale celor mai importante nume ale folclorului din zonă. Cântecul şi povestea se împletesc într-un autentic stil tradiţional.

*In memoriam Valeria Peter Predescu, 15 ani de la plecarea spre veșnicie

Prezentator Alexandru Pugna

Producător Radu Anghel

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

*Provocările antreprenorilor, invitat Cosmin Pop, antreprenor

Producător Andrada Gorog

 

#tvr3