loader
Foto

Galerie foto

Identitate Basarabia: Igor Cobileanski

Premiul FIPRESCI la festivalul internaţional de film de la COTTBUS, una dintre cele mai prestigioase aprecieri ale criticilor de film din Europa, a revenit în 2013 regizorului basarabean Igor Cobileanski.

 

UPDATE: Ediția din 8 decembrie este disponibilă online pe TVR+

Înființat în 1991, cu intenția de a reuni cele mai interesante propuneri cinematografice din Europa Centrală și de Est și de a le promova pe piața germană, Festivalul Internațional de Film de la Cottbus a devenit unul dintre cele mai importante evenimente de gen. În fiecare an, Federația Internațională a Criticilor de Film (FIPRESCI) acordă un premiu unui film din competiție.

„Filmul spune o poveste simplă — aceea a unui tânăr care încearcă să se adapteze la realitățile dure ale lumii capitaliste, însă o face extrem de subtil și cu atenție deosebită pentru detalii. Evită clișeele cinematografiei post-sovietice și refuză să se complacă în autocompătimire. Personajele lui, întru totul individualizate, sunt creionate cu realism, compasiune și din când în când cu umor, conferindu-i poveștii puterea unei parabole”, se arată în argumentul criticilor din juriu.



Despre sentimente patriotice pe covorul roşu şi despre necazurile de producţie într-o ţară cu buget zero pentru cinematografie, într-un inteviu cu regizorul filmului “La limita de jos a cerului”, în emisiunea IDENTITATE BASARABIA din 3 decembrie ora 20.00 pe TVR Iaşi şi 8 decembrie ora 18.30 pe TVR 3.

20:00 Teatrul Naţional de Televiziune

* CIUTA de Victor Ion Popa

In distributie: Maraiana Mihut, Eugenia Badulescu, Ninetta Gusti, Fory Etterle, Ion Besoiu, Stefan Mihailescu-Braila, Emil Hossu, Mirela Petrescu

Scenografia Doina Levinta

Regia Geo Saizescu

Acţiunea piesei e plasată într-un orăşel de provincie de la începutul secolului XX, unde trăiesc oameni liniştiţi şi cinstiţi, precum cei din familia doctorului Micu, şi unde viaţa se desfăşoară după nişte principii morale solide, ce dăinuie de generaţii. Dar, cum societatea românească a fost mereu nevoită să treacă prin transformări în urma unor schimbări de regim economic sau politic, viaţa tihnită a orăşelului se schimbă când apar afaceriştii orgolioşi şi agresivi, care cred că pot cumpăra orice cu bani, inclusiv suflete.

Redactor George Mladen Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR

AUDIENTA GENERALA (AG)

21:40 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
Corina şi Andrei Giurgiu, invitați la

O nouă ediție "familiON" este difuzată sâmbăta, 18 mai, de la ora 11:00 pe TVR 3 și de la ora 17:00 pe TVR Iași.

"Dăruiește Românie!", sâmbătă, la TVR 3

publicat: vineri, 17 mai 2024

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii "Dăruiește Românie!" vă așteaptă  sâmbătă, 18 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.

Ion Haiduc deschide noul sezon al emisiunii “Din Arhiva TVR”

Expresiv, carismatic și cu tolba plină de povești ca un haiduc adevărat ce este, actorul Ion Haiduc deschide seria emisiunilor “Din Arhiva TVR”, ...

 

#tvr3