loader
Foto

In memoriam Ostrovski, TVR difuzează „Fata fără zestre”

Pe 14 iunie comemorăm 130 de ani de la moartea dramaturgului Alexandr Nikolaevici Ostrovski. Cu acest prilej, TVR a difuzat montarea „Fetei fără zestre”, luni, 13 iunie, de la 20:10, la TVR 2, și sâmbătă, 18 iunie, de la 20:00, la TVR 3.

 

Teatru TV

În continuarea demersului de a reașeza pe un loc firesc Teatrul Național de Televiziune, Casa de Producție TVR vă propune o nouă difuzare a montării „Fata fără zestre”, de Alexandr Nikolaevici Ostrovski.

Fata fară zestre – de A.N. Ostrovsky

Traducerea Alexandru Kiritescu și Sonia Filip

Premiera: 30.11.1976

În distribuție: Tricy Abramovici, Florin Piersic, Ileana Stana Ionescu, Matei Alexandru, Alexandru Drăgan, Aurel Giurumia, Elena Sereda, Gheorghe Oprina, Alexandru Hasnaș, Mitsura Arghezi, Savel Știopul

Decoruri: Vasile Rotaru

Imaginea: Beatrice Drugă

Adaptarea și regia artistică: Matei Alexandru

 

După acest spectacol puteți vedea o nouă producție a programului „Portret, in memoriam"

 

Portret In Memoriam Vlad Mugur
Zilele de difuzare: luni, 13 iunie, ora 22.30; marţi, 14 iunie, ora 2.30; sâmbătă, 18 iunie, ora 12:30.
Despre Vlad Mugur au vorbit: Magda Știef, Mircea Diaconu, Florin Zamfirescu, Dinu Cernescu, Horaţiu Mălăele.

VLAD MUGUR

Născut în vara anului 1927, Vlad Mugur avea sa fie botezat de regele Mihai și ținut în brațe de regina Elena și de generalul Condeescu.

Celebrul său bunic, Gheorghe D. Mugur a fost directorul Fundațiilor Regale și al Radiodifuziunii Române în perioada anilor 1930, până după război. Tatăl său, Val Mugur, prolific dramaturg și regizor de teatru a lucrat o perioadă în radio și a fost inițiatorul teatrului radiofonic.

Educat într-o atmosfera artistică, Vlad Mugur avea să se înscrie la Institutul de Teatru, pe care îl va absolvi în 1949, ca șef de promoție, cu spectacolul Unchiul Vanea de Cehov.

Format la clasa Aurei Buzescu și a lui Nicolae Băltățeanu, Vlad Mugur s-a întalnit de-a lungul carierei sale artistice cu nume mari ale scenei românești. A montat spectacole importante, pe textele unor autori clasici și contemporani, pe scenele teatrelor: Național București, Nottara, Odeon, Bulandra, dar și la Craiova, Galați, Bacău, Cluj, Târgu Mureș.

Va forma teatrul de trupă, cu generația de aur din 1956, la Craiova și va reedita acest succes la Naționalul din Cluj în perioada directoratului său, din 1964 până în 1971, cand va părăsi România. Va monta, timp de doua decenii, în Germania și Elveția. Se va întoarce în Romania în 1990, ca regizor și director al Teatrului Giulești, căruia îi va schimba numele în Teatrul Odeon.

Echipa TVR
Imagine Geo Tuica
Producător Cătălin Mireuţă
Realizator Daniela Ciolan

 

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro

Producător coordonator: András István Demeter.

 

 

6:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

Transmisiune directă

6:55 Imnul României

 
Ediție câmpenească, la

De 1 Mai v-am dat Ziua bună de pe malul lacului Ciric. Moderatoare - Laura Lucescu, Raluca Aftene

De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

Carmen Târnoveanu vă așteaptă alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvr3