loader
Foto

Întâlnire muzicală în noapte de mare sărbătoare, la Remix

Două povești de viață cu cântec, cu români din Manchester și Copenhaga, sâmbătă, 15 aprilie, la TVR 3 şi pe TVR+, de la ora 22.00.

 

Remix

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Michael Cretu (Marea Britanie)

Cunoscut publicului din țară doar din 2013, prin prezențele sale la Brăila, unde a fost instituit un festival – concurs internaţional în memoria lui Johnny Răducanu, contrabasistul Michael Creţu, nepotul marelui jazzman şi muzician, este o prezență obișnuită la Manchester.

(w882) cu J

A plecat cu o bursă în 1990, la Royal Northern College of Music, unde astăzi este profesor. Interviul de la București a fost ocazionat de un recital cu Holly Marland, solistă şi interpretă la Kora. StrinxBoxes combină sonorităţile deosebite ale instrumentului cu muzica tradiţională din diverse zone.

(w882) MC

Mihai Crețu nu uită, cum se va vedea în emisiune, de marele său înaintaș, repunând în pagină compozițiile acestuia, de exemplu cu Manchester International Roots Orchestra (M.I.R.O.), susținând chiar conferințe despre leagănul muzical al Brăilei (cum va face și la sfârșitul acestei luni la New York).

(w882) Mc

De ultimă oră, fondarea unui cvartet cu instrumente tradiționale din mai multe colțuri de lume – ErKorTaBas.

Constantin Radu (Danemarca)

La debut chitarist, apoi multiinstrumentist şi orchestrator, Constantin Radu are şcoala primelor trupe pop-rock româneşti de la jumătatea anilor ’60.

(w882) E C

Pe filiera Dan Ardelean şi Micky Popescu, cântă pe marile scene autohtone, apoi într-un şir de contracte în Germania, vreme de nouă ani. O altă placă turnantă a constituit-o supergrupul Romanticii, condus de Mircea Drăgan, cu care a cântat în special în Emiratele Arabe.

(w882) E C

Apoi a format propriul grup RC’s Band, pentru a o acompania pe soția sa, Eva Kiss. La sfârșitul anilor ’80 se stabilește la Copenhaga, urmat de soție și de cele două fiice imediat după Revoluție. Cei doi soţi au urcat din nou pe scenă. Pas cu pas, Eva & Constantin au ajuns să cânte inclusiv în faţa familiei regale daneze.

(w882) C

Din 2002 au revenit din ce în ce mai des în România; după discurile promovate în concertele daneze, în ţară au lansat un splendid CD gen „best of” al solistei – „Amintiri”, în 2012 – și speră să se restabilească în România!

(w882) In TVR

Realizator Doru Ionescu

***

Foto: Arhive personale

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Iaşi

Producător Iulian Leca

Transmisiune directă

16:55 Teleshopping-Publicitate

 
Muzică fără frontiere | VIDEO

Muzică fără frontiere | VIDEO

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Spectacolul vieții a continuat și miercuri, 8 mai,  la "Ziua bună de la Iași". Moderatoare - Laura Lucescu, Raluca Aftene

„Caligula

În 1944, piesa de teatru „Caligula" a fost publicată la Gallimard. Această „tragedie a inteligenței” în patru acte are premiera pe 26 septembrie ...

De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: sâmbătă, 04 mai 2024

Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

 

#tvr3