loader
Foto

Despre autism, luni, 6 aprilie, la "Ediția de Vest"

Autismul este o boală de dezvoltare care nu dispare dar care se poate ameliora cu ajutorul terapiilor.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În Romania, serviciile pentru copiii cu autism s-au dezvoltat, aşa cum s-a întâmplat la nivel mondial.

În privinta adulţilor însă nu există metode de intervenţie. Pentru că nu se stie ce cauzează boala, nu există nici medicație. Iar în lipsa serviciilor specializate pentru persoanele cu autism, toata povara cade pe umerii familiilor.

Este motivul pentru care organizațiile de profil își propun să atragă atenția factorilor decizionali să investească în cercetarea maladiei.

În studioul TVR Timişoara au fost invitaţi: Laila Onu (preşedinte Fundaţia Pentru Voi), Sorana Cireap (mamă) și Marcela Andreea Popa (psiholog, vicepreşedinte Asociaţia Pentru Autism Infantil Timişoara, Centrul Copii şi Zâne).

Emisiunea se difuzează în direct, simultan, pe TVR Timișoara şi TVR 3 luni 6.04.2015 la ora 17:00, cu reluare pe TVR3 marţi 7.04.2015 la ora 00:30.


 

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Timișoara

* Teme medicale de interes și invitați interesanți. Nu ne scapă nici o informație de ultimă oră și nu ne este frică să abordăm subiecte pe probleme medicale dintre cele mai controversate!

Producător Veronica Mihoc

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, la "Forum economic"  am urmărit o ediție despre provocările antreprenorilor mureșeni.

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi au celebrat peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

 

#tvr3