loader
Foto

La "Ediția de Vest" discutăm despre fenomenul mamelor minore

România este pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul mamelor minore. Anual se înregistrează 8500 de nașteri la tinere cu vârste mai mici de 18 ani, arată un studiu UNICEF.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Mamele minore, copiii care au copii, sunt o problemă cu care se confruntă societatea în România anului 2014. Ele provin din medii diferite, nu doar din mediile așa numite sărace sau cu probleme.

O sarcină la o vârstă fragedă are impact devastator asupra adolescentei care devine mamă. Copila iese din cercul ei de prieteni din perioada copilăriei şi se trezeşte peste noapte mamă. Este foarte dificil să-şi asume rolul de mamă. Nu are echilibrul afectiv pentru acest lucru. Aceste tinere nu sunt pregătite să se simtă femei.

În lipsa unei consilieri de specialitate, riscul abandonării copilului de către mamă creşte, la fel şi cel al abandonului şcolar. Fetei îi este ruşine de ceea ce i s-a întâmplat şi îi va fi foarte greu. Va abandona prietenii şi prietenii o vor abandona pe ea.

Invitate în emisiune sunt Anamaria Hassan (președinte asociația Ama și copiii pentru mame minore) și Smaranda Marcu (Direcția Generală pentru Protecția Copilului Timiș).

Emisiunea se difuzează în direct, simultan pe TVR Timișoara și TVR3 luni 8.12.2014 la ora 17:00, cu reluare pe TVR3 marți 9.12.2014 la ora 00:30.

 

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 În prelungiri (R)

*Studioul teritorial Timişoara

*Emisiunea prezintă actualitatea sportivă , problemele sportului din zonă, sportul de ieri şi de azi prin prezenţa în studio a unor personalităţi sportive în activitate sau unor foste glorii ale sportului, materiale filmate şi invitaţi despre ramuri sportive mai puţin cunoscute şi practicate.

Producător Florin Mihoc

(Reluare)
 
Corina şi Andrei Giurgiu, invitați la

O nouă ediție "familiON" este difuzată sâmbăta, 18 mai, de la ora 11:00 pe TVR 3 și de la ora 17:00 pe TVR Iași.

"Dăruiește Românie!", sâmbătă, la TVR 3

publicat: vineri, 17 mai 2024

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii "Dăruiește Românie!" vă așteaptă  sâmbătă, 18 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.

Ion Haiduc deschide noul sezon al emisiunii “Din Arhiva TVR”

Expresiv, carismatic și cu tolba plină de povești ca un haiduc adevărat ce este, actorul Ion Haiduc deschide seria emisiunilor “Din Arhiva TVR”, ...

 

#tvr3