loader
Foto

Galerie foto

"La pas prin Oltenia" - tură pe poteca nemțească, Piatra Dragoslăvenilor

Duminică, 28 iunie, de la ora 18:30, la TVR3 am pornit "La pas prin Oltenia" pe un traseu cu un grad de dificultate mediu, care ne-a condus în trei peșteri antropice. Apoi, ne-am desfătat privirile cu cetățile de piatră ale Dragoslavelor.

 

Roxana Mihai
La pas prin Oltenia

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În urmă cu șase ani descopeream una dintre cele mai bogate rezervaţii naturale din România, Parcul Național Piatra Craiului, și de atunci, mi-a rămas în suflet. De fiecare dată, când mă îndrept spre această parte a țării, inima mi-e plină de emoție și mă gândesc: oare ce voi mai vedea, pe ce traseu voi merge și cât de mult mă va impresiona.

Navigând pe internet am dat de o cabană frumoasă, din zona Dragoslavelor, a lui Radu Iancu, un mare iubitor al muntelui. I-am propus să ne ia cu el în drumețiile sale. Zis și făcut.Într-o plăcută dimineață de iunie, înainte să ne zâmbească mărețul soare, ne îndreptăm spre județul Argeș. Aici, Radu ne întâmpină cu drag și ne propune un traseu de o frumusețe aparte, Piatra Dragoslăvenilor, din Masivul Leaota.

Traseul este nemarcat, dar suntem pe mâini bune, ghidul nostru cunoaște foarte bine zona, mai ales că unele trasee au fost marcate chiar de el. Radu ne poartă cu el peste tot. În prima parte a drumeției ajungem la o stână europeană, apoi la baza Ghimbavului și în jurul prânzului pornim pe poteca nemțească.

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, la "Forum economic"  am urmărit o ediție despre provocările antreprenorilor mureșeni.

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

 

#tvr3