loader
Foto

Galerie foto

Liviu Beris vorbeşte despre deportările din Transnistria

Emisiunea „Deportaţii” v-a adus sâmbătă, 20 mai, de la ora 17:00, la TVR 3 şi online pe TVR+, un nou documentar intitulat „Anii suferinţei”, realizat de Radu Găină, despre supravieţuitorii deportării din Transnistria.

 

Deportaţii

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Liviu Beris, preşedintele Asociaţiei Evreilor din România Victime ale Holocaustului, este unul dintre supravieţuitorii deportării din Transnistria.

Evocarea acestui tip de experienţă limită, care i-a  marcat destinul, reprezintă pentru domnia sa un prilej de a evidenţia nuanţe şi aspecte specifice ale acestui drum al suferinţei din Herţa natală spre lagărele transnistrene.

Ochii copilului de atunci surprind prin tuşe simbolice întregul cortegiu al traumelor şi dezumanizării în ritmul impus de convoaiele morţii, dar şi al unor minime semne ale solidarităţii umane, cu atât mai de preţuit, în contextul dramatic al acestei tragedii.

(w882) deportatii

Omenia unor semeni, în acel timp al încercărilor în care oamenii nu se mai înţelegeau cu veacul lor, i-a dat lui Liviu Beris puterea să ierte, dar să nu uite. Este un exerciţiu al memoriei izbăvitor, responsabil şi necesar pentru ca noi, cei de astăzi, să ştim cum s-au desfăşurat lucrurile şi să facem tot ce este posibil ca ele să nu se mai repete.

***

Documentar de Radu Găină

Producător dr. Filaret Acatrinei

Foto credit Liviu Beris: rfi.ro

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

4:00 Toţi împreună (R)

* Studioul teritorial Timişoara/Craiova

*Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Alte minorităţi

Producător Miodrag Obradov

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3