Invitata ediției din 6 noiembrie a emisiunii „Music (R)evolution" a fost Oana Sîrbu. Întâlnirea a avut loc de la ora 18.55, pe TVR 3.
Invitata ediției din 6 noiembrie a fost candida artistă OANA SÎRBU, despre care se poate spune că este una dintre cele mai importante și delicate personalități ale scenei muzicale din România.
Elvis Presley și Ernesto de Curtis, Lara Fabian și Tomaso Albinoni, Bobby McFerrin și Johann Sebastian Bach sunt asocierile inedite despre care Oana Sîrbu ne-a povestit în cadrul emisiunii, cu bucurie, însuflețire și multă ingeniozitate.
Oana Sîrbu este una dintre cele mai îndrăgite actrițe și interprete de muzică ușoară din România, ce a interpretat celebrul rol, memorabil de altfel, în seria „Liceenii”, un film ce a marcat generații întregi, fiind încă urmărit cu același interes și bucurie de generațiile actuale de adolescenți din România.
Debutul ei artistic a fost inițial ca interpretă de muzică ușoară, în anul 1985 câștigând trofeul „Steaua fără nume” și, un an mai târziu, „Premiul Tinereții” la reputatul Festival de la Mamaia. În același an a debutat ca actriță, interpretând-o pe Dana, în filmul “Liceenii”, rol ce a creat o adevărată modă în rândul tinerelor din România. Ani la rând, fetele de liceu s-au tuns precum personajul pe care l-a interpretat în „Liceenii”, în prezent, imaginea Oanei Sîrbu fiind indisolubil legată de acest rol.
Artista este și astăzi precum personajul interpretat în filmul amintit: un om sensibil, candid și radios, purtând cu ea o smerenie caracteristică doar acelor personalități ce nu își vor pierde niciodată conștiința de sine și își vor măsura mereu puterile și performanțele prin prisma propriei evoluții.
La Music (R)evolution o veți putea urmări povestind cu însuflețire și delicatețe despre muzică, despre emoții și despre faptul că existența muzicii clasice a imprimat în evoluția curentelor pop, rock, blues sau jazz o serie de “amănunte” în construcția lor muzicală ce au dus către ascensiunea irevocabilă a acestora. Cu alte cuvinte, succesul muzicii pop, rock, blues sau jazz se datorează în mare măsură muzicii clasice.
***
Un articol de Valentina Băințan, producătorul emisiunii