loader
Foto

Muzică de Mozart, Dvorak şi Beatles, într-un recital inedit, la TVR 3

De la TVR Tîrgu Mureş, echipa emisiunii „Cap de afiş” ne-a invitat la o seară muzicală clasică. Pe scenă s-a aflat Cvartetul Solartis. La TVR 3 şi pe TVR+, miercuri, 3 februarie, ora 18:00, iar joi, ora 18:45, şi la TVR Tîrgu Mureş.

 

Cap de Afiş

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Programul serii ne aduce compoziţii de Mozart şi Dvorak, dar şi o prelucrare după Beatles. Este vorba de un recital susţinut de Cvartetul Solartis, pe 20 ianuarie, în cadrul proiectului Seri de jazz şi muzică clasică la Radio Tîrgu Mureş.

Cvartetul este format din studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi s-a înfiinţat în anul 2012 din dorinţa a patru instrumentişti pasionaţi de a face muzică şi de a cânta împreună. Ei se numesc Sabin Penea - vioara I, Ana Maria Marian - vioara II, Laura Zecheru - violă şi Andrei Niţescu - violoncel.

În toamna anului 2014, Cvartetul de muzică clasică Solartis a fost laureat cu Premiul II şi Premiul Special Antonin Dvorak la Concursul Internaţional de Muzică de Cameră Plovdiv din Bulgaria.

Proiectul Seri de jazz şi muzică clasică la RTM se află la a cincea ediţie. Sala de concerte de la Radio Tîrgu Mureş găzduieşte în fiecare lună câte un recital susţinut de cei mai reprezentativi artişti ai momentului. Intrarea este liberă, iar TVR Tîrgu Mureş susţine proiectul printr-un parteneriat media.

TVR 3 - miercuri, 3 februarie, ora 18:00

TVR Tîrgu-Mureş - joi, 4 februarie, ora 18:45

***

Emisiunea Cap de afiş poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

 

6:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

Transmisiune directă

6:55 Imnul României

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3