loader
Foto

Narcisa Lecușanu, la „Poveștile lu’ Pilu”

Marți, 22 martie, de la ora 19.30 la TVR Cluj şi de la ora 22.30 la TVR 3, am aflat povestea celei care a intrat în handbal cucerind titlul de campioană mondială la tineret.

 

Poveştile lu’ Pilu

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

”Eroul de poveste” a ajuns în sport printr-un mod pe cât de ciudat pe atât de simplu. Din spusele ei  – ”... i-am cărat geanta...”. Contactul cu mingea de handbal a fost discret. A păstrat o distanță ce nu lăsa spațiu de negociere. Totul s-a rupt când și-a dorit să atingă mingea. A fost de ajuns. De aici, de fapt de la Bacău a început povestea Georgetei. Nu știu dacă i-a spus cineva Georgeta. O fac eu acum.

Dorința de performanță a existat. A intrat în handbal cucerind titlul de campioană mondială (tineret), apoi parcă totul a fost simplu. Dar n-a fost așa.

(w882) Narcisa Le

A încercat să dea totul și a reușit. N-a trădat niciodată acest sport și handbalul n-a trădat-o. S-au împrietenit în copilărie printr-o întâmplare și n-a uitat.

Astăzi, dincolo de biroul de la Ministerul Tineretului și Sportului, are un joc mai dinamic alături de cei doi copii (Iustin și Maria) și soțul Nicolae Cristache. E fericită și împlinită.

La finalul poveștii mi-a spus scurt: n-am regrete!

Mulțumesc Narcisa Lecușanu, pardon...Georgeta Narcisa Lecușanu!

**

Despre emisiune

Sportul e un mod de viață, așa că o plimbare printre campioni și amintirile lor legate de sport lasă pentru orice privitor o poveste ce nu dărâmă cuvintele lui Finley – “transpirație plus sacrificiu egal succes” – și împing orice nație spre mișcare.

“Să-mi cunosc campionii e un start spre o cursă de poveste ce-mi place să o răsfoiesc alături de voi, iar la finalul cursei, ca-n sport ce-i drept, toți am câștigat. Sportul cere sacrificii, dar nu rămâne dator niciodată. El oferă satisfacții unice și de... poveste. Dacă cere cu mâna stângă cu mâna dreaptă oferă”, spune Alexandru Pilu Bănoi, realizatorul emisiunii.

Drumul spre culmi l-a lăsat în cuvinte Seneca –“Este un drum lung, dar te duce la înălțimi nemaiîntâlnite”. Merită!

Poveștile rămân povești, campionii rămân campioni și să nu uiți: fă sport!

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
Violoncelistul Adrian Naidin, baritonul Lucian Petrean și scriitorul Dan Mircea Cipariu continuă spectacolul pe scena “Dăruiește Românie!”

Carmen Târnoveanu vă așteaptă sâmbătă, 11 mai, de la ora 13:30, la TVR3, la o ediție inedită a emisiunii „Dăruiește Românie!”, alături de ...

Muzică fără frontiere | VIDEO

Muzică fără frontiere | VIDEO

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Spectacolul vieții a continuat și miercuri, 8 mai,  la "Ziua bună de la Iași". Moderatoare - Laura Lucescu, Raluca Aftene

„Caligula

În 1944, piesa de teatru „Caligula" a fost publicată la Gallimard. Această „tragedie a inteligenței” în patru acte are premiera pe 26 septembrie ...

 

#tvr3