loader
Foto

Noi premii pentru echipele TVR Iaşi

Două produc ţii marca TVR Iaşi au fost premiate la festivalurile de profil de la Ujgorod, Ucraina, şi Târgu Mureş.

 

Raluca Aftene
Gabriela Baiardi
Descriptio Moldaviae
Reporter special

Studioul TVR Iaşi şi-a completat palmaresul de premii cu noi distincţii primite de Gabriela Baiardi (jurnalist senior TVR Iaşi) la Festivalul Internaţional al Televiziunilor şi Producătorilor Independenţi - SIMFEST de la Târgu Mureş şi Raluca Aftene (jurnalist TVR Iaşi) la Festivalul Internaţional de Programe Televizate şi Radiofonice „Plaiul meu natal” de la Ujgorod, Ucraina.

Investigaţia „Să salvăm casa copilăriei lui Enescu” a obţinut premiul pentru Anchetă în cadrul SIMFEST 2015, Festivalul Internaţional al Televiziunilor şi Producătorilor Independenţi de la Târgu Mureş. Producţia TVR Iaşi este semnată de Gabriela Baiardi (jurnalist senior TVR Iaşi) alături de o echipă formată din Relu Tabără (imagine), şi Loredan Baiardi (editor imagine şi ilustraţie muzicală). Filmul a fost difuzat în cadrul emisiunii „Reporter special” realizată de TVR Iaşi şi a reprezentat motorul unei campanii de salvare a casei compozitorului.

Producţia “Să salvăm casa copilăriei lui Enescu” e prima din cadrul campaniei dedicate de TVR Iaşi salvării locuinţei din Mihăileni – Botoşani. Nu-mi imaginam atunci, în noiembrie 2013, că restaurarea va fi lăsată de autorităţi în grija societăţii civile, dar mă bucur să constat că, din donaţii şi sponsorizări, s-au făcut deja lucrări importante la Mihăileni. Noi am prezentat opiniei publice situaţia casei, dar am explicat şi de ce e important să fie păstrată. Aş vrea să cred că echipa TVR Iaşi a pus umărul la salvarea locuinţei în care George Enescu îşi petrecea vacanţele. Dar nu trebuie să uităm că pianista Raluca Ştirbăţ a descoperit în 2012 în ce stare se află imobilul şi s-a zbătut pentru înscrierea lui pe lista monumentelor istorice.

Gabriela Baiardi, jurnalist senior TVR Iaşi

Ediţia a XVII-a a Festivalului Internaţional de Programe Televizate şi Radiofonice “Plaiul meu natal” pentru Minorităţile Naţionale care are loc anual la Ujgorod, în Ucraina, a adus un nou premiu realizatoarei Raluca Aftene (jurnalist TVR Iaşi). Reportajul “Muntele de pe hotar” a fost realizat pentru emisiunea “Descriptio Moldaviae” a TVR Iaşi şi a obţinut premiul al treilea în cadrul festivalului internaţional. Alături de Raluca Aftene din echipa de producţie au mai făcut parte: Adrian Butnaru (director de imagine), Sebastian Ivanovici (asistent imagine şi sunet) şi Dragoş Brehnescu (editor imagine).

E povestea unei comunităţi izolate din munţii Hăşmaşului, satul Trei Fântâni. Pârâul care dă numele localităţii  desparte satul în două. De-o parte, românii, de-o parte ceangăii (comunitate etnică nerecunoscută ca minoritate în România, care vorbește un grai cu elemente din  limba maghiară și din limba română), aşa şi-au făcut casele. Este singurul hotar dintre cele două comunități. Peste celelalte, fie diferenţe de limbă, de religie sau de cultură, oamenii au construit punţi.

Raluca Aftene, jurnalist TVR Iaşi

Ambele producţii vor fi redifuzate pe canalul TVR Iaşi şi TVR 3, dar pot fi urmărite şi online pe platforma TVRplus.ro.

17:30 Lumea de aproape

* Studioul teritorial Cluj

* Despre fashion cu Raluca Avram si Mirela Grindean, designer

Producator Ovidiu Damian

17:55 Teleshopping-Publicitate

 
Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, la "Forum economic"  am urmărit o ediție despre provocările antreprenorilor mureșeni.

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

 

#tvr3