loader
Foto

Galerie foto

Cântec şi poveste - Nu sunt eu ca orişicare

Sofia Vicoveanca se aniversează la TVR Iaşi.

 

EST MERIDIAN

“Pe 1 Octombrie voi face 56 de ani în slujba cântecului popular. În rest, fiecare pune cât vrea, eu pot duce! Oricum, n-am început să cânt de la grădiniță...” – Sofia Vicoveanca

Asta spune marea artistă SOFIA VICOVEANCA în privinţa vârstei ei.

56 de ani petrecuţi pe scenă, 56 de ani în care nu şi-a trădat publicul, 56 de ani în care a dovedit că merită să fie numită „doamna cântecului românesc”.

TVR Iaşi vă propune o emisiune în care Doamna Sofia vine cu un nou album de 23 de piese culese de la bătrânii Bucovinei: doina, balada, bătrâneasca sau cântecul de joc, toate le găsim pe noul album.

Şi ca de obicei, Sofia Vicoveanca nu a venit doar cu piese noi, ci şi cu o cămaşă primită de la Marginea şi cu o basma de Pojorîta. I-au fost alături dansatorii Ansamblului “Dorna dorului” din Vatra Dornei.

Aflaţi cum se împarte marea artistă între cântec şi poezie, dar mai ales ascultaţi noile cântece cu care a venit în premieră la TVR Iaşi.

Primii care i-au ascultat noul album au fost moderatorul Horia Gumeni - partener de dialog ca de fiecare dată, şi Carmen Olaru - producătorul emisiunii, care a vegheat din regie o nouă ediţie de colecţie cu Sofia Vicoveanca.

Cântec şi poveste

Realizatori: Horia Gumeni şi Carmen Olaru

TVR 3: marţi, 13 octombrie, ora 20.00

TVR Iaşi: sâmbătă, 17 octombrie, ora 19.30

reluare: duminică, 18 octombrie, ora 14.30

 

Mai multe imagini de la înregistrări găsiţi pe pagina noastră de Facebook în albumul "Sofia Vicoveanca se aniversează la TVR Iaşi".

Foto copyright: Dănuţ Palaghianu

13:30 Legal 100%

* Studioul teritorial Cluj

* Emisiune informativă al cărei scop este de a prezenta cetăţenilor drepturile şi obligaţiile pe care le au, de a le oferi un ajutor în a descifra si a întelege orice act normativ şi în a afla posibilităţile pe care le au la îndemână în momentul în care constată încălcarea drepturilor lor.

Fiecare editie îşi propune să sublinieze noutăţile legislative, dar şi să ofere sfaturi juridice preţioase pentru cetăţeni. Invitaţii emisiunii fac parte din mediul juridic fiind avocaţi, judecători, procurori, notari sau pot reprezenta anumite instituţii.

*Prag valoric pentru consumul de substante psihoactive la volan.

Invitat Dan Chertes, avocat

Moderator şi realizator Loredana Corchiş

Producător Emilia Avram

13:55 Teleshopping-Publicitate

 
De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi au celebrat peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

 

#tvr3