loader
Foto

Galerie foto

Teatru la TVR 3: „Unchiul Vanea”

Duminică 14 decembrie, la TVR 3 este programat spectacolul „Unchiul Vanea” de A. P. Cehov, în regia artistică a lui Yuri Kordonsky. Prima parte începe la ora 7:00, iar cea de-a doua parte la ora 8:40.

 

Spectacolul Unchiul Vanea, realizat în coproducţie cu Teatrul L.S. Bulandra, este disponibil online şi pe TVR+ (partea I şi partea a II-a).

Spectacolul, montat în această vară în studiourile TVR, a fost difuzat în premieră la TVR 2 şi TVR HD în data de 27 octombrie a.c.

Să ne imaginăm un grup restrâns de oameni inteligenţi, talentaţi, moderni şi sensibili pe care destinul i-a izolat pe o insulă; separată de restul planetei nu prin apă, ci printr-o imensă claustrare, realizată prin toate formele posibile. Pentru ce trăiesc aceşti oameni? Ce îi susţine în lupta cu ororile unei asemenea vieţi? Munca până la epuizare, încrederea în Dumnezeu, cărţile şi vodca. Unchiul Vanea este singura dintre piesele cehoviene în care moartea nu apare. Nimeni nu moare, nimeni nu ucide pe nimeni, nimeni nu se sinucide. Toate personajele supravieţuiesc. Moartea este un fel de rezoluţie, o soluţie. Toată această tragedie, fiind absolut serioasă, este absurdă şi comică în acelaşi timp. (Yuri Kordonsky)

Cine sunt ei? Alexandr Vladimirovici Serebreakov – profesor universitar alfat la pensie (interpretat de Victor REBENGIUC), Elena Andreevna – soţia lui (Ana Ioana MACARIA), Marina – dădaca bătrână (Mariana MIHUŢ), Maria Vasilievna Voiniţkaia – văduvă de consilier, mama primei soţii a profesorului (Coca BLOOS), Ivan Petrovici Voiniţki (Unchiul Vanea), fiul ei (Horaţiu MĂLĂELE), Sofia Alexandrovna (Sonia), fiica lui din prima căsătorie (Andreea BIBIRI), Mihail Lvovici Astrov – medic (Cornel SCRIPCARU), Ilia Ilici Teleghin – proprietar scăpătat (Ionel MIHĂILESCU), un argat (DEMETER András).

Scenografia este semnată de Elena Dmitrakova, iar traducerea este realizată de Moni Ghelerter şi de Radu Teculescu.

***

Coproducţie în cadrul programului tele-spect-actor al Casei de Producţie TVR, un program al diversităţii de genuri teatrale pentru televiziune.

Making of Unchiul Vanea

Unchiul VaneaImagini de la înregistrare

1:30 Memoria locului (R)

*Studioul teritorial Craiova

Producător Simona Carauleanu

(Reluare)

2:00 Dăruieşte Românie! (R)

Parada tuturor artiștilor români se vede acum la TVR 3, în emisiunea Dăruiește Românie! în care vom promova oamenii talentați ai României, de peste tot din țară și din străinătate.

Regizor tv Manuela Apostol

Moderator, producător Carmen Târnoveanu

(Reluare)
 
Corina şi Andrei Giurgiu, invitați la

O nouă ediție "familiON" este difuzată sâmbăta, 18 mai, de la ora 11:00 pe TVR 3 și de la ora 17:00 pe TVR Iași.

"Dăruiește Românie!", sâmbătă, la TVR 3

publicat: vineri, 17 mai 2024

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii "Dăruiește Românie!" vă așteaptă  sâmbătă, 18 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.

Ion Haiduc deschide noul sezon al emisiunii “Din Arhiva TVR”

Expresiv, carismatic și cu tolba plină de povești ca un haiduc adevărat ce este, actorul Ion Haiduc deschide seria emisiunilor “Din Arhiva TVR”, ...

 

#tvr3