loader
Foto

Galerie foto

O nouă seară dedicată teatrului românesc, sâmbătă, la TVR 3

La 30 de ani de la interzicerea acestui spectacol montat la Teatrul Dramatic din Constanța, Casa de Producţie TVR readuce în atenţie „Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea”, în viziunea regizorală a lui Dominic Dembinski.

 

În anul 1984, la Constanţa a avut loc premiera spectacolului „Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea”, regizat de Dominic Dembinski. În același an, spectacolul a fost premiat la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, însă, a fost ulterior interzis.

De ce este atât de convins Leonida că republica este cea mai bună soluţie? Să fie din cauza lipsei birurilor, a garanţiei drepturilor, a lefurilor bune sau a... „legii de murături”? Ce înţelege şi ce nu înţelege Efimiţa din convingerile lui Leonida? De ce se teme Leonida? Este sau nu este „revuluţie” şi, dacă da, „cine să stea să facă revuluţie”?

Dialogul între Leonida (interpretat de Virgil Andriescu) şi Efimiţa (rol jucat de Vasile Cojocaru) se construieşte savuros în jurul ideii de republică, dar este şi impregnat de frica lui Leonida, că doar „reacţionarii" ştiu că e republican, „că e pentru naţiune”. În spectacol apare şi regretata actriţă Ruxandra Sireteanu, în rolul Saftei.

Spectacolul este programat sâmbătă seară, de la ora 20.00, la TVR 3.

Montarea tv după piesa scrisă de de I.L.Caragiale datează din anul 1992.

 

1:30 Regatul Sălbatic (R)

*“Regatul Sălbatic” este locul comun, punctul de întâlnire a tuturor celor implicați activ în refacerea potențialului de regenerare a sălbăticiei naturale. Mai puțin confort pentru noi, mai mult loc pentru habitate sălbatice.

Producător Mihai Enea

(Reluare)

2:00 Vine Cluju’ pe la noi (R)

*Studioul teritorial Cluj

*Muzică, voie bună, dedicații

Totul interactiv: pe parcursul emisiunii, Sergiu-Vitalian Vaida va fi în legătură permanentă cu telespectatorii, oferindu-le posibilitatea de a trimite mesaje celor dragi. Doritorii vor putea dialoga cu moderatorul nu doar telefonic, ci si scriindu-i pe Facebook sau chiar în sistem video, folosind platformele Skype sau Zoom. De câte ori va fi posibil, respectând afirmatia din generic, emisiunea va fi prezentă în comunităti rurale si urbane, ducând televiziunea la ele acasă, construindu-se acolo,în mijlocul lor, cu oamenii locului, gând lângă gând si față către față. ln studio, un invitat special (artist, scriitor, teolog, medic, om de stiintă s.a.) va complini efortul realizatorilor ca emisiunea ,,Vine Cluju' pe la noi" să fie o fereastră deschisă spre seninul din oameni si spre duminica din sufletul lor.

Prezentator şi realizator Sergiu Vitalian Vaida

Producător Radu Puşcaş

(Reluare)
 

"Dăruiește Românie!", sâmbătă, la TVR 3

publicat: sâmbătă, 18 mai 2024

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii "Dăruiește Românie!" v-a așteptat sâmbătă, 18 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.

Corina şi Andrei Giurgiu, invitați la

O nouă ediție "familiON" este difuzată sâmbăta, 18 mai, de la ora 11:00 pe TVR 3 și de la ora 17:00 pe TVR Iași.

Ion Haiduc deschide noul sezon al emisiunii “Din Arhiva TVR”

Expresiv, carismatic și cu tolba plină de povești ca un haiduc adevărat ce este, actorul Ion Haiduc deschide seria emisiunilor “Din Arhiva TVR”, ...

 

#tvr3