loader
Foto

"Ora de Vară": festivalul Jazz Tm începe miercuri seară la Timişoara

Cea de a doua ediție a festivalului propune publicului timișorean și nu numai nume importante ale jazz-ului mondial.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora de Vară

În perioada 9-11 iulie se desfăşoară, la Timişoara, Festivalul „Jazz Tm”.

Un eveniment aşteptat cu nerăbdare de către public şi artişti, deopotrivă. Nume de referinţă ale genului (dacă e să-l amintim doar pe Al Jarreau) vor urca pe scena din Piaţa Victoriei, iar Timişoara se va transforma, preţ de trei zile, într-o Sărbătoare a jazzului.

Despre eveniment stăm de vorbă, în direct, cu primarul Timişoarei, Nicolae Robu, iar mai apoi cu unul dintre muzicienii-„băştinaşi” care va urca pe scenă: Teo Milea.

La Dealu’ Cerului (Cheile Nerei-Beuşniţa), locul pare că a înghiţit timpul.

În acest spaţiu şi-a găsit noimă, de-o vreme, o şcoală de vară multidisciplinară, iar artele se întrepătrund şi ele.

Proiectul (şi întâmplările care-l însoţesc) aparţine Fundaţiei Archaeus din Timişoara, iar invitat ne este preşedintele însuşi, arhitectul Marius Miclăuş.

Emisiunea se difuzează în direct pe TVR Timișoara și TVR3 marți 08.07.2014 la ora 20.00 (cu reluare pe TVR Timișoara miercuri 09.07.2014 la ora 11.00).


 

 

 

2:00 Din arhiva TVR (R)

* Editie speciala de 1 mai

* Emisiunea vă invită să vă bucurați de o serie de întâlniri memorabile cu oameni excepţionali, oameni care au lăsat ceva în urma lor, în teatru, în artă, în literatură, în muzică, în toate domeniile culturale. Astfel, fiecare ediție a emisiunii vă aduce un strop de cultură, însă acel strop fără de care viaţa fiecăruia ar fi lipsită de substanţă. Şi nu în ultimul rând, cuprinde momente memorabile din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, aceasta cutie cu amintiri unde timpul încetează să mai curgă.

Producător Irninis Miricioiu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Ediție câmpenească, la

De 1 Mai v-am dat Ziua bună de pe malul lacului Ciric. Moderatoare - Laura Lucescu, Raluca Aftene

De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

Carmen Târnoveanu vă așteaptă alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvr3