loader
Foto

Galerie foto

Povestea Marinelei Covrig la "Reporter Sud"

Vineri, 20 iunie, de la ora 21:00, la TVR Craiova aflăm povestea unei tinere din Craiova care lucrează ziua ca femeie de serviciu la o școală generală, iar seara realizează tapiserii pe gherghef şi ramă.

 

Simona Carauleanu
REPORTER SPECIAL

UPDATE: Această ediție este disponibilă online pe TVR+

Absolventa a Liceului de Arta din Craiova, Marinela Covrig, nu a putut să îşi urmeze visul din copilărie din cauza banilor, însă acum la 34 de ani se poate considera un adevarat artist plastic.

Obiectele de artă decorativă pe ghergef şi ramă realizate de ea au ajuns să fie apreciate de critici de artă din Bănie.

20:00 Circumeuropa

(redifuzare)*Studioul teritorial Timişoara (din 4 mai)

*Explorarea, cultură, grijă pentru natură, este rețeta documentarului Circumeuropa-Începutul.

In vara lui 2023 am fost martorii unui moment istoric: un echipaj de navigatori bănățeni și-a propus să facă o călătorie lungă cu barca, cu plecare din Timișoara, de pe canalul Bega. Ambarcațiunea Vulpea a plecat din spatele Catedralei în 27 mai 2023 și a scris istorie trecând frontiera româno-sârbă pe apă, pentru prima oară după 65 de ani. „Vulpea“ și-a continuat călătoria pe Dunăre, iar apoi echipajul a trecut pe Gaia, o barcă cu vele construită special pentru navigația pe mare pentru a continua drumul în Marea Neagră, cu finalul în Marea Mediterană. Echipajul bănățean a plecat să înconjoare Europa pe apă, iar povestea celor două luni de navigație e spusă de doi jurnaliști cu mare experiență, Cosmin Jitariuc și Cristian Ilea.

Producători Cristian Ilea și Cosmin Jitariuc

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Corina şi Andrei Giurgiu, invitați la

O nouă ediție "familiON" este difuzată sâmbăta, 18 mai, de la ora 11:00 pe TVR 3 și de la ora 17:00 pe TVR Iași.

"Dăruiește Românie!", sâmbătă, la TVR 3

publicat: vineri, 17 mai 2024

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii "Dăruiește Românie!" vă așteaptă  sâmbătă, 18 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.

Ion Haiduc deschide noul sezon al emisiunii “Din Arhiva TVR”

Expresiv, carismatic și cu tolba plină de povești ca un haiduc adevărat ce este, actorul Ion Haiduc deschide seria emisiunilor “Din Arhiva TVR”, ...

 

#tvr3