loader
Foto

Galerie foto

Premii APTR pentru TVR Iaşi şi TVR Timişoara

La TVR 3, duminică 14 decembrie, ora 17:00, a fost programată o ediţie specială dedicată premiilor APTR 2014 obţinute de studiourile teritoriale ale Televiziunii Române.

 

Reportajele premiate sunt disponibile online AICI

Gala Naţională a Premiilor de Televiziune decernate de Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România a avut loc luni, 8 decembrie 2014, la Bucureşti.

Premiul pentru „Documentar istoric” a revenit reportajului „Anton Durcovici – Episcopul nostru martir” realizat de Oana Lazăr (jurnalist senior TVR Iaşi), alături de o echipă formată din Paul Palencsar (redactor), Adrian Butnaru (imagine) şi Dragoş Brehnescu (editor imagine). Reportajul a fost difuzat în cadrul emisiunii „Iaşii Marilor Iubiri” în anul canonizării episcopului Anton Durcovici de către Episcopia Romano-Catolică. Poate fi urmărit pe platforma TVR+.

Cel de-al doilea reportaj marca TVR Iaşi premiat este realizat de Gabriela Baiardi şi a fost difuzat în emisiunea “Reporter special”. “Mame la vârsta păpuşilor” a primit premiul “Condiţia umană” în cadrul Galei APTR 2014. Reportajul cu o puternică latură socială a fost realizat de echipa formată din Gabriela Baiardi (jurnalist senior TVR Iaşi), Relu Tabără (imagine) şi Loredan Baiardi (editor imagine). Materialul poate fi urmărit pe platforma TVR+.

Premiul pentru Eseu a revenit Studioului TVR Timişoara pentru materialul„Ca-n cer” semnat de Dite Dinesz. Reportajul spune povestea proiectului Clinica Nera, al doctorului Pavel Chirilă. În comuna Sasca Montană din judeţul Caraş-Severin, în vârf de munte, se înalţă deja primele clădiri din ceea va fi, în cel mult un an, prima clinica de recuperare oncologică din România. Împreună îi vor învăţa, în cel mult un an, pe bolnavii în stadiile incipiente, să-şi schimbe viaţa, hrana şi gândurile. La Clinica Nera va exista şi un laborator de cercetare, prevenţie şi tratare a cancerului.

0:00 În prelungiri (R)

*Studioul teritorial Timişoara

*Emisiunea prezintă actualitatea sportivă , problemele sportului din zonă, sportul de ieri şi de azi prin prezenţa în studio a unor personalităţi sportive în activitate sau unor foste glorii ale sportului, materiale filmate şi invitaţi despre ramuri sportive mai puţin cunoscute şi practicate.

Producător Florin Mihoc

(Reluare)

1:25 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Corina şi Andrei Giurgiu, invitați la

O nouă ediție "familiON" este difuzată sâmbăta, 18 mai, de la ora 11:00 pe TVR 3 și de la ora 17:00 pe TVR Iași.

"Dăruiește Românie!", sâmbătă, la TVR 3

publicat: vineri, 17 mai 2024

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii "Dăruiește Românie!" vă așteaptă  sâmbătă, 18 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.

Ion Haiduc deschide noul sezon al emisiunii “Din Arhiva TVR”

Expresiv, carismatic și cu tolba plină de povești ca un haiduc adevărat ce este, actorul Ion Haiduc deschide seria emisiunilor “Din Arhiva TVR”, ...

 

#tvr3