loader
Foto

Galerie foto

Programe speciale de Crăciun la TVR 3

De Crăciun, TVR 3 aduce multă muzică bună - colinde, spectacole folclorice, folk, muzică clasică şi chiar jazz -, câteva emisiuni speciale de divertisment, câteva emisiuni cu şi pentru copii.

 

24 decembrie

Începând cu 24 decembrie, primim colindători din toate colţurile ţării. Miercuri, de la ora 15:00 suntem invitaţi în inima Ardealului. Colegii de la Tîrgu Mureş ne aduc Colinde şi obiceiuri de Crăciun din Ardeal.

De la ora 17:00, primim de la Timişoara un “portretul robot” al lui Moş Crăciun. Roxana Morun ne propune emisiunea Cine este Moş Crăciun?, în care sunt invitaţi copii şi adolescenţi şi care cuprinde momente de balet, dans sportiv, coruri de colindători, muzică clasică, muzică uşoară, pian, percuţie si pantomimă.

Începând de la ora 19:25, avem un program de colinde pregătit de TVR Iaşi, iar de la ora 20:00 avem o ediţie specială a emisiunii Cântec şi poveste.

25 decembrie

Joi, în ziua de Crăciun, de la ora 8:00 pornim În căutarea lui Moş Crăciun alături de colegii de la TVR Tîrgu Mureş. Cercetăm legende, luăm la răsfoit fotografii vechi care îl ilustrează pe Moș Crăciun, căutăm prin magazine hainele Moșului și sacul în care ar putea să pună jucăriile, şi ne întrebăm cum îi place Moșului să fie întâmpinat. Câțiva copii se vor întrece în a-i face un portret Moșului.

Joi, de la ora 10:30, Paula Seling concertează alături de Corul mimico-gestual Anghelos, format din elevi cu deficiente de auz şi vorbire, Grupul psaltic Sfântul Mare Mucenic Dimitrie al Catedralei Mitropolitane din Craiova și corul Liceului de Arte Marin Sorescu din Craiova, iar de la ora 15:00 avem o nouă invitaţie la spectacol de la TVR Craiova: Mozart Rocks - Spectacol susţinut de Filarmonica Oltenia, Paula Seling şi Dan Helciug.

Muzică de calitate primim în dar şi de la Timişoara: concert Cat Empire, pe TVR 3, joi de la ora 17:00. Cunoscuţi în întreaga lume ca fiind una dintre cele mai bune formaţii live, The Cat Empire asigură o petrecere oriunde ar cânta. În Timişoara, la JazzTM, The Cat Empire au urcat pentru prima oară pe o scenă din România.

Tot joi, de la ora 20:00, avem programată o ediţie nouă din Cântec şi poveste, de la TVR Timişoara. Vin să ne încânte colindători din Ardeal, Mehedinţi, Maramureş şi Banat, iar de la ora 23:00 ascultăm colinde şi cântece arhaice interpretate de Ansamblul Teodor Burada.

26 decembrie

Vineri, 26 decembrie, de la ora 8:00, Ioana Achim de la Timişoara ne propune o confruntare directă între generaţii, între Moş Gerilă şi Moş Crăciun. Moş Crăciun ieri şi... azi este o poveste despre sărbătorile de iarnă în vremea comunismului şi trecerea către Crăciunul comercial.

Tot pe 26 decembrie, emisiunile muzicale se întrec la TVR 3: ora 13:00 - Sub zare de soare, spectacol de colinde de la studioul teritorial Craiova; ora 15:00 - Hai noroc, măi oameni buni – colinde de la TVR Iaşi; ora 16:00 - Spectacol aniversar Constantin Enceanu - un spectacol folcloric de la TVR Craiova; de la ora 20:00 – o ediţie specială Cântec şi poveste realizată de Sergiu Vitalian Vaida. Seara se încheie cu un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul Maria Tănase: Aşteptându-l pe Moş Crăciun, de la studioul teritorial Craiova, de la ora 21:30.

27 decembrie

Sâmbătă de la ora 10:30, la TVR 3 sunt programate o serie de cântece şi colinde de Crăciun din Ardeal.

Emisiunea De sărbători acasă-n Bucovina, de la studioul teritorial Iaşi, începe de la ora 12:00, şi este urmată de încă două emisiuni muzicale: ediţie specială Vine Cluju’ pe la noi (ora 13:30) şi Cântă Gorjul toată ţara - spectacol folcloric cu Ansamblul Doina Gorjului (ora 15:00).

Pe 27 decembrie, de la ora 18:30, aflăm despre istoria colindului din emisiunea Istoria necunoscută, realizată la Tîrgu Mureş.

Tot sâmbătă, de la ora 19:00, la TVR 3 putem urmări Poveste de Crăciun - spectacol al corului de copii „Juniorii Operei”, la Opera Naţională Română din Iaşi.

Seara de sâmbătă continuă cu un spectacol folcloric cu Niculina Stoican și Petrică Mîțu Stoian, Drag mi-e muntele înalt, de la ora 20:30, şi cu un Concert International Jazz Day, de la 22:30.

**

Pe TVR+ producţiile speciale de Crăciun difuzate de TVR3 se vor regăsi în emisiunea Crăciun 2014.

***

Emisiunile pot fi urmărite și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

0:00 În prelungiri (R)

*Studioul teritorial Timişoara

*Emisiunea prezintă actualitatea sportivă , problemele sportului din zonă, sportul de ieri şi de azi prin prezenţa în studio a unor personalităţi sportive în activitate sau unor foste glorii ale sportului, materiale filmate şi invitaţi despre ramuri sportive mai puţin cunoscute şi practicate.

Producător Florin Mihoc

(Reluare)

1:25 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Corina şi Andrei Giurgiu, invitați la

O nouă ediție "familiON" este difuzată sâmbăta, 18 mai, de la ora 11:00 pe TVR 3 și de la ora 17:00 pe TVR Iași.

"Dăruiește Românie!", sâmbătă, la TVR 3

publicat: vineri, 17 mai 2024

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii "Dăruiește Românie!" vă așteaptă  sâmbătă, 18 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.

Ion Haiduc deschide noul sezon al emisiunii “Din Arhiva TVR”

Expresiv, carismatic și cu tolba plină de povești ca un haiduc adevărat ce este, actorul Ion Haiduc deschide seria emisiunilor “Din Arhiva TVR”, ...

 

#tvr3